Efektywne zarządzanie w branży gastronomicznej

Brakuje Ci personelu?
Chcesz zminimalizować wydatki?
Planujesz zwiększyć obroty?

Zapraszamy na szkolenie adresowane do właścicieli i kucharzy restauracji, małej gastronomi,
pizzerii, barów.

Szkolenie obejmuje część teoretyczną i praktyczną:
I Zarządzanie zespołem, jakość produkcji i zasady kontrolowania zasobów magazynowych
 zarządzanie kosztami w lokalu (zarówno od strony całości lokalu jak i od strony kuchni)
rentowność,
 rachunek food cost i all cost – jak mądrze robić zakupy,
 tworzenie optymalnego menu dla klienta docelowego,
 podstawy HACCP , bezpieczeństwo i higiena pracy w kuchni, organizacja pracy,
przechowywanie żywności.

II Funkcjonowanie lokalu „od kuchni”
 warsztaty kulinarne systematyzujące umiejętności praktyczne,
 eliminacja podstawowych błędów w kuchni (gotowanie, przygotowywanie potraw itp.)
 nabywanie i kształtowanie umiejętności kulinarnych, takich jak podział i rozbiór mięs,
rodzaje obróbek, krojenie czy też łączenie smaków,
 zagadnienia kulinarne:
o zupy, buliony, wywary, kremy,
o dania mączne,
o sosy, mięsa, ryby i owoce morza,
o podstawowe desery,
o dania wege,
o dania bezglutenowe, fit.

Ponadto indywidualnie doradzimy przy organizacji efektywnej pracy w sytuacji braku personelu
oraz pomożemy przy zaplanowaniu zminimalizowania wydatków i zwiększenia obrotów.

Wstępnie przewidziano 8 spotkań po 6 godzin ( 9.00 – 15.00 czyli np. 2 h teorii i 4 praktyki, czasem
cały dzień teorii albo cały dzień praktyki).

Możliwość oddelegowania pracownika na wybrane zagadnienie np. na zajęcia praktyczne.

Spotkania wstępnie raz lub dwa razy w miesiącu, cena regularna: 3800 zł/os
(dofinansowanie 100% dla firm zatrudniających poniżej 10 pracowników w ramach umowy o pracę
lub 80% dla pozostałych).

Terminy realizacji zostaną dostosowane do uczestników szkolenia w okresie od 01.10.2019 do
31.03.2020 r.

Zajęcia będą realizowane w profesjonalnym studio kulinarnym w Szczecinie odpowiednio
przygotowanym i wyposażonym dla potrzeb szkoleniowych – Bataty Studio Kulinarne.

KONTAKT:
STUDIO KULINARNE BATATY
kontakt@studiobataty.pl tel. 508 683 030
ul. Fryderyka Chopina 22 71-450 Szczecin

przy współpracy z TOP-PROJEKT-Krzysztof Derbiszewski
http://www.top-projekt.eu/
tel. kom. 669 330 024