Ładowanie Wydarzenia

Nadchodzące Wydarzenia

Wydarzenia Search and Views Navigation

Październik 2020

KHMERSKI WEGETARIAŃSKI STREET FOOD – CZYLI CO JEDZĄ KAMBODŻAŃCZYCY

09-10-2020, 16:00 - 19:00,

Wraz z Pichconko zapraszamy na warsztaty kuchni khmerskiej. Po świecie kambodżańskich przysmaków oprowadzi Was Ewelina Brodnicka – blogerka, założycielka Akademii świadomego odżywiania Pichconko.pl, chef i podróżnik. Podczas licznych podróży na odległe kontynenty uczy się nowych przepisów by zdobytą wiedzę przekazywać później podczas warsztatów gotowania. Tym razem padnie na Kambodżę i prawdziwe, khmerskie jedzenie. W pysznym menu znajdzie się: – Banh Mi – gorące bagietki wypełnione nadzieniem z w tempurze hoisin, ziołami – w tym mồng tơi (szpinak malabarskim) czy kolendrą, ogórkiem, chilli i kambodżańskimi kiszonkami do chua (które wspólnie przyrządzimy), – Amok – tradycyjna potrawa w Kambodży. Warzywna odmiana…

Dowiedz się więcej »

Kuchnia sycylijska WEGE z Pichconko.pl

10-10-2020, 10:00 - 14:30, 199 zł brutto (w tym 23% vat) zł, Ewelina Brodnicka,

MENU:  1. Parmigiana di melanzane - tradycyjne, zapiekane danie z esencjonalnym sosem, na bazie bakłażanów  2. Arancini alla siciliana con funghi - smażone ryżowe kule w panierce z bułki tartej, z dowolnym farszem - tu z grzybami 3. Insalata di finocchi e arance - sałatka deserowa z cytrusami, oliwkami i fenkułem 4. Polpette di melanzane - tzw. "danie biedoty", sycylijskie, smażone pulpeciki ziemniaczano-bakłażanowe      Czas trwania: 3-4h Cena: 199 zł brutto (w tym 23% vat) Zapisy: studio@studiobataty.pl www.studiobataty.pl  …

Dowiedz się więcej »

Wietnamskie smaki z Manuelą Gołąb

31-10-2020, 13:00 - 16:30, 199 zł brutto (w tym 23% vat) zł, Manuela Gołąb, 14
199zł

MENU:    Zupa Pho czyli aromatyczny wietnamski wywar w wersji z klopsikami, marynowanym czosnkiem, chilli i świeżymi ziołamioraz kiełkami Fresh rolls z krewetką, mango , ogórkiem, mietą i kolendrą z wietnamskim sosem orzechowym Nem Lui - Słynne wietnamskie szaszłyki wieprzowe z domowymi piklami z marchewki i kalarepy świeżymi ziołami z sosem kolendrowym podane w bagietce Bun cha - Klasyka wietnamskiego street foodu czyli grillowany i marynowany boczek z makaronem vermiceli i tradycyjnym wietnamskim sosem nuoc cham Duck stiry fry - Kaczka smażona w paście z tamaryndowca z liśmi kaffiru, trawą…

Dowiedz się więcej »

Listopad 2020

Kuchnia Galicyjska z Adrianem Stojewskim

07-11-2020, 13:00 - 17:00, 199 zł brutto (w tym 23% vat) zł, Adrian Stojewski, 14

MENU: Caldereta Gallega - niezwykle aromatyczna zupa z owoców morza i ryb prosto z Atlantyku Pulpo a la gallega - przystawka z ośmiornicy i wędzonej papryki Cocido gallego - tradycyjny gulasz z chorizo, wołowiny, wieprzowiny i ciecierzycy Torta de Santiago - ciasto migdałowe z Santiago de Compostella  Białe wino ze szczepu albarino znad fiordów Rias Baixas     Czas trwania: 3-4h Cena: 199 zł brutto (w tym 23% vat) Zapisy: studio@studiobataty.pl www.studiobataty.pl   Wszyscy uczestnicy podczas zajęć otrzymają fartuch, niezbędne…

Dowiedz się więcej »

Tajskie owoce morza

13-11-2020, 17:00 - 20:30, 199 zł brutto (w tym 23% vat) zł, Karolina Żmijewska, 14

MENU: DTOM SOM HOI MALAENG PUU- imbirowa zupa z małżami GUNG MANGKORN PAO- grillowane krewetki YAM PLA MEUK- sałatka z kalmarów KHANOM JEEN NAM YA- curry z rybą   -- Czas trwania: 3-4h Cena:199 brutto (w tym 23%VAT) zł Zapisy: studio@studiobataty.pl Wszyscy uczestnicy podczas zajęć otrzymają fartuch, niezbędne materiały do przygotowania potraw, wodę, kawę i herbatę. Po wspólnym gotowaniu szkolący się będą mogli skosztować swoich potraw przy wspólnym stole, a nadmiar zabrać ze sobą. Zapraszamy! * W przypadku niezebrania minimalnej…

Dowiedz się więcej »

Tajskie makarony

14-11-2020, 10:00 - 13:30, 199 zł brutto (w tym 23% vat) zł, Karolina Żmijewska, 14

MENU: LAAB WOONSEN- ostra sałatka z makaronem, mięsem, miętą i prażonym ryżem PAD WOONSEN- makaron stir-fry z grzybami shitake, mięsem i suszonymi krewetkami PAD KEE MAO- makaron smażony z grzybami, kukurydzą, bok choy i bazylią tajską GUAY TIEN REUA- ostry bulion wołowy z makaronem, szpinakiem i kiełkami   -- Czas trwania: 3-4h Cena:199 brutto (w tym 23%VAT) zł Zapisy: studio@studiobataty.pl Wszyscy uczestnicy podczas zajęć otrzymają fartuch, niezbędne materiały do przygotowania potraw, wodę, kawę i herbatę. Po wspólnym gotowaniu szkolący się…

Dowiedz się więcej »

Grudzień 2020

Świętujemy z Wegan Nerd

12-12-2020, 13:00 - 17:00, 199 zł brutto (w tym 23% vat) zł, Alicja Rokicka WEGAN NERD, 14

Przedświateczne warsztaty z Wegan Nerd nadchodzą! W MENU:  Paszteciki drożdżowe z grzybami leśnymi, orzechami włoskimi  i sosem żurawinowym Gołąbki z kaszą jęczmienną, soczewicą i warzywami  w sosie dyniowym z szałwią Biała fasola jaś duszona z gruszką i jarmużem  Pieczeń z białych warzyw z chrzanem Wytrawny, świąteczny poncz      Czas trwania: 3-4h Cena: 199 zł brutto (w tym 23% vat) Zapisy: studio@studiobataty.pl www.studiobataty.pl   Wszyscy uczestnicy podczas zajęć otrzymają fartuch, niezbędne materiały do przygotowania potraw, wodę, kawę i herbatę. Po…

Dowiedz się więcej »
+ Export Events