Ładowanie Wydarzenia

Nadchodzące Wydarzenia

Wydarzenia Search and Views Navigation

Wrzesień 2019

Kuchnia Wietnamska z Manuelą Gołąb

14-09-2019, 13:00 - 17:00, 199 zł brutto (w tym 23% vat) zł, Manuela Gołąb, 14

Manuela Gołąb z wykształcenia socjolog i kulturoznawca z pasji kucharz.Została doceniona w programie „Masterchef” gdzie stanęła oko w oko z Magdą Gessler odbierając od niej fartuch Masterchef. Jej pasja do gotowania zrodziła się podczas podróży po całym świecie gdzie poznawała regionalne kuchnie i tradycje. Każdy kraj który odwiedziła niósł za sobą nowe smaki, intrygujące połączenia i nieznane przyprawy. Dlatego przygotowane przeze nią potrawy są autentyczne, korzysta z oryginalnych sprawdzonych przeze siebie przepisów oraz tradycyjnych dla danej kuchni składników. Prawdziwa kuchnia…

Dowiedz się więcej »

Październik 2019

Hiszpańskie smaki z Adrianem Stojewskim

05-10-2019, 10:00 - 14:00, 199 brutto (w tym 23%VAT) zł zł, Adrian Stojewski, 14

Kuchnia hiszpańska inspiruje, zaskakuje i kto jej spróbuje ten wie, że powracać do jej smaków będzie. Podczas warsztatów dowiesz się jak przygotować kilka typowych dla Hiszpanii potraw, zasmakujesz tego co być może Cię zaskoczy, zaciekawi a nawet doda chęci do odwiedzenia kilku hiszpańskich zakątków.  MENU Przystawka Tortilla de patatas / Tortilla Española - omlet hiszpański Zupa Gazpacho andaluz - chłodnik z Andaluzji Danie główne Paella valenciana - walencjańska potrawa z ryżu z królikiem Deser Crema Catalana - Krem kataloński Napój…

Dowiedz się więcej »

MAROKO OD KUCHNI (WEGETARIAŃSKIE)

26-10-2019, 10:00 - 14:00, 199 zł brutto (w tym 23% vat) zł, Ewelina Brodnicka, 14

Pełna smaków i zapachów, często abstrakcyjnych dla nas połączeń kulinarnych i kiszonej cytryny. To właśnie kuchnia marokańska a konkretnie jej street food. Jeśli chcecie wiedzieć jak smakują prawdziwe dania rdzennych mieszkańców Sahary którzy podłożyli podwaliny pod tradycyjne przepisy tego regionu to dobrze trafiliście! Sprawdziliśmy co, jak i dlaczego je się w Maroku. Zapraszamy na wspólną ucztę! - Zaalouk زعلوك- gorąca, smażona sałatka z bakłażanów - Mkhanfar مكخنفر – berberyjskie placki z semoliną - Ciasto kus kus كسكسي - przysmak który przygotować można na milion sposobów a każdy będzie pyszny - Harrira هاررا - aromatyczna, marokańska zupa - Kiszone cytryny po marokańsku, które w słoiczkach zabierzecie ze sobą!   Czas trwania:…

Dowiedz się więcej »

KHMERSKI WEGETARIAŃSKI STREET FOOD – CZYLI CO JEDZĄ KAMBODŻAŃCZYCY

26-10-2019, 15:00 - 19:00, 199 zł brutto (w tym 23% vat) zł zł, Ewelina Brodnicka, 14

Wraz z Pichconko zapraszamy na warsztaty kuchni khmerskiej. Po świecie kambodżańskich przysmaków oprowadzi Was Ewelina Brodnicka - blogerka, założycielka Akademii świadomego odżywiania Pichconko.pl, chef i podróżnik. Podczas licznych podróży na odległe kontynenty uczy się nowych przepisów by zdobytą wiedzę przekazywać później podczas warsztatów gotowania. Tym razem padnie na Kambodżę i prawdziwe, khmerskie jedzenie. W pysznym menu znajdzie się: - Banh Mi - gorące bagietki wypełnione nadzieniem z w tempurze hoisin, ziołami - w tym mồng tơi (szpinak malabarskim) czy kolendrą, ogórkiem, chilli i kambodżańskimi kiszonkami do chua (które wspólnie przyrządzimy), - Amok - tradycyjna potrawa w Kambodży. Warzywna odmiana…

Dowiedz się więcej »
+ Export Events