Ładowanie Wydarzenia
  • To event minęło.

Hiszpania dla mięsożerców

27-03-2021, 15:00 - 18:30

Jeśli kochasz mięso, to pokochasz Hiszpanię! Ten kojarzący się ze słońcem kraj, zmienia się nie do poznania, gdy podróżujesz po jej północnej części – zimnej, deszczowej i często śnieżnej Galicji, Kantabrii, Asturii, Kraj Basków czy części Katalonii. 
Ze względu na pogodę, zróżnicowanie geograficzne (obecność Pirenejów, Gór Kantabryjskich czy Sierra Nevada) już od czasów ludzi pierwotnych (co można zobaczyć w Cuevas de Altamira w Kantabrii) lubowali się w potrawach pełnych energii i mięsa!
Hiszpanie kochają je ze wzajemnością, co poczujesz podczas warsztatów – próbując aromatycznej przyprawionej wędzoną papryką kiełbasę Chorizo, dojrzewającą szynkę Serrano ze świń na wolnym wypasie w górach Extremadury czy delikatny i aromatyczny ogon z byka gotowany w czerwonym winie z Sewilli po Corridzie! ¡Ole!
 
Menu:
Chorizo al sidra – jedna z najlepszych hiszpańskich wędlin, chorizo gotowane w aromatycznym sosie z cydru 
Croquetas de Jamon Serrano – najpopularniejsze tapas w Hiszpanii, czyli  chrupiące krokiety z sezonowaną szynką serrano 
Rabo de toro – czyli ogon z byka w czerwonym winie z andaluzyjskiej Sewilli 
Fabada Asturiana – zimowy gulasz przyrządzany z szafranu, chorizo, golonki, wędzonego boczku i kaszanki przyrządzany przez górali Kantabryjskich  
Sangria de sidra – orzeźwiający napój pochodzący z Asturii, mieszanka cydru, owoców z odrobiną cynamonu 
 

Czas trwania: 3-4h
Cena: 220 brutto (w tym 23%VAT) zł
Zapisy: studio@studiobataty.pl

Wszyscy uczestnicy podczas zajęć otrzymają fartuch, niezbędne materiały do przygotowania potraw, wodę, kawę i herbatę. Po wspólnym gotowaniu szkolący się będą mogli skosztować swoich potraw przy wspólnym stole, a nadmiar zabrać ze sobą. Zapraszamy!

* W przypadku niezebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Informacje szczegółowe

27-03-2021, 15:00 - 18:30
Adrian Stojewski
12