Ładowanie Wydarzenia

KHMERSKI WEGETARIAŃSKI STREET FOOD – CZYLI CO JEDZĄ KAMBODŻAŃCZYCY

28-06-2019, 17:00 - 21:00

Wraz z Pichconko zapraszamy na warsztaty kuchni khmerskiej.
Po świecie kambodżańskich przysmaków oprowadzi Was Ewelina Brodnicka – blogerka, założycielka Akademii świadomego odżywiania Pichconko.pl, chef i podróżnik. Podczas licznych podróży na odległe kontynenty uczy się nowych przepisów by zdobytą wiedzę przekazywać później podczas warsztatów gotowania.
Tym razem padnie na Kambodżę i prawdziwe, khmerskie jedzenie.

W pysznym menu znajdzie się:

– Banh Mi – gorące bagietki wypełnione nadzieniem z w tempurze hoisin, ziołami – w tym mồng tơi (szpinak malabarskim) czy kolendrą, ogórkiem, chilli i kambodżańskimi kiszonkami do chua (które wspólnie przyrządzimy),

– Amok – tradycyjna potrawa w Kambodży. Warzywna odmiana dania na bazie słodkiego mleka kokosowego i kambodżańskiej pasty kroeung (którą również stworzymy od podstaw),

– Khmer PhatThai – kambodżańska wariacja na temat tajskiego dania Pad Thai. Tu w opcji z ręcznie robionymi kluskami ryżowymi,

– Banan tempura – na deser gorące, chrupiące, smażone banany.

Na dobry początek słodki, khmerski przysmak.

 

Czas trwania: 3-4h
Cena: 199 zł brutto (w tym 23% vat)
Zapisy: studio@studiobataty.pl
Wszyscy uczestnicy podczas zajęć otrzymają fartuch, niezbędne materiały do przygotowania potraw, wodę, kawę i herbatę. Po wspólnym gotowaniu szkolący się będą mogli skosztować swoich potraw przy wspólnym stole, a nadmiar zabrać ze sobą. Zapraszamy!

* W przypadku niezebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Informacje szczegółowe

28-06-2019, 17:00 - 21:00
199 zł brutto (w tym 23% vat) zł zł
Ewelina Brodnicka
14