Ładowanie Wydarzenia
  • To event minęło.

Khmerski street food – czyli co jedzą Kambodżańczycy

29-03-2019, 17:00 - 21:00

Wraz z Pichconko.pl zapraszamy na warsztaty kuchni khmerskiej. Po świecie kambodżańskich przysmaków oprowadzi Was Ewelina Brodnicka – blogerka, założycielka Akademii świadomego odżywiania Pichconko.pl, chef i podróżnik, fascynatka dobrego jedzenia. Podczas licznych podróży na odległe kontynenty uczy się nowych smaków by zdobytą wiedzę przekazywać później podczas warsztatów gotowania.

Tym razem padnie na Kambodżę i prawdziwe, khmerskie jedzenie. W pysznym menu znajdzie się:

Banh Mi – gorące bagietki wypełnione nadzieniem z silky tofu w tempurze hoisin, ziołami – w tym mồng tơi (szpinak malabarskim) czy kolendrą, ogórkiem, chilli i kambodżańskimi kiszonkami do chua (których nauczymy się wspólnie przyrządzać)

Amok – tradycyjna potrawa Kambodży. Warzywna odmiana dania na bazie słodkiego mleka kokosowego i kambodżańskiej pasty kroeung którą stworzymy od podstaw

Khmer PhatThai – kambodżańska wariacja na temat tajskiego dania Pad Thai. Tu w opcji z ręcznie robionymi kluskami ryżowymi

Banan tempura – na deser gorące, chrupiące, smażone banany

Na dobre rozpoczęcie spotkania oryginalna, słodka przekąska. Zachęcamy także do przyniesienia własnych opakowań wielorazowych na porcje dla wynos. Dbajmy razem o środowisko!

Czas trwania: 3-4h
Cena: 199 zł brutto (w tym 23% vat)
Zapisy: studio@studiobataty.pl 

Wszyscy uczestnicy podczas zajęć otrzymają fartuch, niezbędne materiały do przygotowania potraw, wodę, kawę i herbatę. Po wspólnym pieczeniu szkolący się będą mogli skosztować swoich wypieków przy wspólnym stole, a nadmiar zabrać ze sobą. Zapraszamy!

* W przypadku niezebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Informacje szczegółowe

29-03-2019, 17:00 - 21:00
199 zł brutto (w tym 23% vat) zł
Ewelina Brodnicka