Ładowanie Wydarzenia
  • To event minęło.

Kuchnia Gruzińska z Tamuną Kiladze

13-04-2019, 11:00 - 14:30

Kuchnia gruzińska słynie z prostoty, tradycyjnych a jednocześnie niesamowitych smaków. Jedzenie tych potraw to nie tylko próbowanie, to celebrowanie i biesiadowanie. Warsztaty poprowadzi rodowita Gruzinka – Tamuna Kiladze. Pracuje w gruzińskiej restauracji w Poznaniu. W przyszłości planuje otworzyć własną restaurację. Uwielbia eksperymentować w kuchni, gotować z pasją i odtwarzać smaki rodzinnych stron.

W programie:
1. Czichirtma (gruz. ჩიხირთმა) – rosołek po gruzińsku z Poludniowej Gruzji (na bazie mięsa kurczaka zagęszczona jajkiem, z dodatkiem octu i kolendry).
2. Adżapsandali (gruz. აჯაფსანდალი) – gulasz warzywny („Ala ratatuj” po gruzińsku ^^ różne rodzaje papryki słodkiej, pomidor, bakłażan, cebula, zioła świeże oraz czosnek). 
3. Chinkali (gruz. ხინკალი) – gruzińskie pierożki nadziewane mięsem z magicznym rosołem (mieszanka wołowa wieprzowa) z kolendrą. 
4. Lobiani (gruz. ლობიანი) – placki drożdżowe nadziewane fasolą (z dodatkiem cząbru, cebuli czosnku, gruzińskiej przyprawy Adżiki oraz świeżych ziół). 
5. Czurczchela (gruz. ჩურჩხელა) – najpopularniejszy deser winogronowo-orzechowy – o bardzo oryginalnym kształcie, znany jako smakołyk dla starożytnych Gruzinów, przekąska energetyczna i zdrowa! 

Czas trwania: 3-4h
Cena:195 brutto (w tym 23%VAT) zł
Zapisy: studio@studiobataty.pl

Wszyscy uczestnicy podczas zajęć otrzymają fartuch, niezbędne materiały do przygotowania potraw, wodę, kawę i herbatę. Po wspólnym gotowaniu szkolący się będą mogli skosztować swoich potraw przy wspólnym stole, a nadmiar zabrać ze sobą. Zapraszamy!

* W przypadku niezebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Informacje szczegółowe

13-04-2019, 11:00 - 14:30
195 brutto (w tym 23%VAT) zł zł
Tamuna Kiladze
14