
- To event minęło.
Kuchnia Hiszpańska z Adrianem Stojewskim
07-03-2020, 10:00 - 14:00
Kuchnia hiszpańska inspiruje, zaskakuje i kto jej spróbuje ten wie, że powracać do jej smaków będzie. Podczas warsztatów dowiesz się jak przygotować kilka typowych dla Hiszpanii potraw, zasmakujesz tego co być może Cię zaskoczy, zaciekawi a nawet doda chęci do odwiedzenia kilku hiszpańskich zakątków.
W menu:
1. Tortilla de patatas con aioli – najbardziej znane na świecie tapas, hiszpański omlet polany śródziemnomorskim sosem czosnkowym
2. Pulpo a la gallega – ośmiornica z regionu słynącego z najlepszych owoców morza w całej Hiszpanii – Galicji
3. Chorizo a la cidra – kulinarny symbol Asturii, połączenie orzeźwiającego cydru z kiełbaskami chorizo
4. Pincho de ensaladilla rusa con anchois – kanapeczki z Kraju Basków z sałatką „rosyjską” i anchois
5. Paella valenciana – słynna potrawa z ryżu z królikiem i kurczakiem, pochodząca z regionu Walencji
6. Sangria – nie ma nic bardziej idealnego jak połączenie hiszpańskiego tapas z pełną temperamentu sangrią z czerwonego wina i owoców
Czas trwania: 3-4h
Cena:199 brutto (w tym 23%VAT) zł
Zapisy: studio@studiobataty.pl
Wszyscy uczestnicy podczas zajęć otrzymają fartuch, niezbędne materiały do przygotowania potraw, wodę, kawę i herbatę. Po wspólnym gotowaniu szkolący się będą mogli skosztować swoich potraw przy wspólnym stole, a nadmiar zabrać ze sobą. Zapraszamy!
* W przypadku niezebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.