Ładowanie Wydarzenia
  • To event minęło.

Kuchnia Wietnamska z Manuelą Gołąb

27-01-2018, 12:00 - 16:30

Manuela Gołąb z wykształcenia socjolog i kulturoznawca z pasji kucharz. Została doceniona w programie „Masterchef” gdzie stanęła oko w oko z Magdą Gessler odbierając od niej fartuch Masterchef.  
Jej pasja do gotowania zrodziła się  podczas podróży po całym świecie gdzie poznawała regionalne kuchnie i tradycje. Każdy kraj który odwiedziła niósł za sobą nowe smaki, intrygujące połączenia i nieznane przyprawy. Dlatego przygotowane przeze nią potrawy są autentyczne, korzysta z oryginalnych sprawdzonych przeze siebie  przepisów oraz  tradycyjnych dla danej kuchni składników.

Kuchnia wietnamska

Prawdziwa kuchnia wietnamska jest mało u nas znana. Podobna jest do kuchni chińskiej, ale zamiast sosu sojowego używa się sosu rybnego i cytrynowego smaku pochodzącego nie tylko z dobrze nam znanej cytryny i limonki. Króluje w niej makaron, ryż i sałatki ze świeżych warzyw. Przygotujemy sztandarowe danie – zupę Pho, oryginalne spring rolls Cha Cuon, dwa sosy: Muoi Tieu Chanh i Nuoc Mam Toi z czosnkiem. Nie może zabraknąć curry – tym razem z kurczakiem i słodkim ziemniakiem Ca Ri Ga. Ze słodkości będą kokosowo- kawowe żelki z bitą śmietaną

Menu:
Przystawka:
Spring rolls Cha Cuon
Sos Muoi Tieu Chanh
Sos Nuoc Mam Toi
Zupa:
Zupa Pho
Danie główne:
Ca Ri Ga czyli kurczak curry ze słodkimi ziemniakami
Deser:
Żelki kokosowo- kawowe z bitą śmietaną

Czas trwania: 3-4h
Cena: 185 zł
Zapisy: kontakt@studiobataty.pl
www.studiobataty.pl

Wszyscy uczestnicy podczas zajęć otrzymają fartuch, niezbędne materiały do przygotowania potraw, wodę, kawę i herbatę. Po wspólnym gotowaniu szkolący się będą mogli skosztować swoich dań przy wspólnym stole, a nadmiar zabrać ze sobą. Zapraszamy!

* W przypadku niezebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Informacje szczegółowe

27-01-2018, 12:00 - 16:30
185 zł
Manuela Gołąb
max 14