Ładowanie Wydarzenia

Minione Wydarzenia

Wydarzenia Search and Views Navigation

Luty 2019

Domowe pieczywo z Iwoną Zeidler

02-02-2019, 10:00 - 14:00, 190 zł brutto (w tym 23%vat) zł, Iwona Zeidler, 14

Chrupiąca skórka, aromatyczne wypieki i sekrety idealnego domowego pieczywa. Chcecie dowiedzieć się jak zrobić idealny chleb? miękką i rozpływającą w ustach chałkę? może chcecie podzielić się swoimi spostrzeżeniami? podpatrzeć jak się „karmi zakwas” lub formuje chleb? Sekrety te zdradzi Wam na warsztatach Iwona Zeidler, która jest uzależniona od dobrego żytniego chleba, pasjonatka dobrego jedzenia, fotografii i podróży. Jej poczynania można obserwować na bloguqchennewariacje.blogspot.com Podczas warsztatu przygotujemy:  -chleb żytni na zakwasie -chleb pszenno-żytni na zakwasie z siemieniem lnianym -chleb pszenno-żytni na zakwasie…

Dowiedz się więcej »

Marzec 2019

Khmerski street food – czyli co jedzą Kambodżańczycy

29-03-2019, 17:00 - 21:00, 199 zł brutto (w tym 23% vat) zł, Ewelina Brodnicka,

Wraz z Pichconko.pl zapraszamy na warsztaty kuchni khmerskiej. Po świecie kambodżańskich przysmaków oprowadzi Was Ewelina Brodnicka - blogerka, założycielka Akademii świadomego odżywiania Pichconko.pl, chef i podróżnik, fascynatka dobrego jedzenia. Podczas licznych podróży na odległe kontynenty uczy się nowych smaków by zdobytą wiedzę przekazywać później podczas warsztatów gotowania. Tym razem padnie na Kambodżę i prawdziwe, khmerskie jedzenie. W pysznym menu znajdzie się: Banh Mi - gorące bagietki wypełnione nadzieniem z silky tofu w tempurze hoisin, ziołami - w tym mồng tơi…

Dowiedz się więcej »

Kwiecień 2019

Wielkanocne wypieki

12-04-2019, 17:00 - 20:30, 185 zł, Estera Banaszak, 14

Wielkanoc...już o niej myślimy, jak zapełnić stół, przy którym zasiądziemy z rodziną. Coraz mniej mamy czasu na pieczenie, chętniej kupujemy - ale czy warto kupować coś czego składu nie znamy? Może te domowe wypieki nie zajmują, aż tyle czasu jeśli poznamy tajniki jak je dobrze przygotować? Zapraszamy na warsztaty, przekonacie się, że pieczenie nie jest trudne! W menu: - mazurek orzechowy na waflu - mini mazurki kajmakiem śmietanowym - sernik z biała czekolada - babka podkowa maślana Czas trwania: 3-4h…

Dowiedz się więcej »

Kuchnia Gruzińska z Tamuną Kiladze

13-04-2019, 11:00 - 14:30, 195 brutto (w tym 23%VAT) zł zł, Tamuna Kiladze, 14

Kuchnia gruzińska słynie z prostoty, tradycyjnych a jednocześnie niesamowitych smaków. Jedzenie tych potraw to nie tylko próbowanie, to celebrowanie i biesiadowanie. Warsztaty poprowadzi rodowita Gruzinka – Tamuna Kiladze. Pracuje w gruzińskiej restauracji w Poznaniu. W przyszłości planuje otworzyć własną restaurację. Uwielbia eksperymentować w kuchni, gotować z pasją i odtwarzać smaki rodzinnych stron. W programie: 1. Czichirtma (gruz. ჩიხირთმა) - rosołek po gruzińsku z Poludniowej Gruzji (na bazie mięsa kurczaka zagęszczona jajkiem, z dodatkiem octu i kolendry). 2. Adżapsandali (gruz. აჯაფსანდალი)…

Dowiedz się więcej »

Maj 2019

Francuskie kolorowe makaroniki z Esterą Banaszak

17-05-2019, 17:00 - 20:00, 189 zł brutto (w tym 23% vat) zł, Estera Banaszak, 14

Chcielibyście poznać historię makaroników? Przyjrzeć się sposobowi ich przyrządzenia, który na pierwszy rzut oka wprawia w zakłopotanie? Pokażemy Wam, jak pyszne i dające radość mogą być te słodkości. Puścimy wodze fantazji i przygotujemy razem kilka wariantów kolorystycznych pod okiem Estery Banaszak, która doskonale wie czym jest pasja i miłość do pieczenia. W programie: – żółte makaroniki z lemon curd – białe makaroniki z waniliowym nadzieniem na bazie białej czekolady i mascarpone – różowe makaroniki z nadzieniem malinowym – zielone makaroniki…

Dowiedz się więcej »

Kuchnia Tajska z Karoliną Żmijewską I

24-05-2019, 17:00 - 21:00, 199 zł brutto (w tym 23% vat) zł zł, Karolina Żmijewska, 14

Kolejna odsłona Tajskiej kuchni w naszym studio. Kuchnia Tajska słynie nie tylko ze swojego niecodziennego wyglądu i zapachu, ale też ze zdrowego odżywiania. Pod naszym okiem przygotujecie tajskie potrawy, będziecie mogli spróbować nieznanych smaków oraz poznać tajniki prawidłowej kompozycji smakowej. Warsztaty poprowadzi Karolina Żmijewska, autorka blogów kuchniabezglutenowa i tajlandiaodkuchni, absolwentka Akademii Kulinarnej w Bangkoku. Z pewnością będzie potrafiła zarazić Was miłością do tej kuchni, odpowie na wasze pytania i poprowadzi Was w świat niesamowitych smaków.  W programie: GENG JEUT MAPRAOW ORN- zupa z kurczakiem,…

Dowiedz się więcej »

BATACIAKI W AMERYCE

25-05-2019, 10:00 - 14:00, Iwona Orzechowska-Zeidler, 14

Na warsztatach poprowadzonych przez Iwonę Orzechowską-Zeidler przeniesiemy się do Kuchni Amerykańskiej. Przygotujemy wspólnie:  ŚNIADANIE- PANCAKES ze świeżymi owocami i sosem karmelowym KOKTAJL- kolorowe SMOOTHIE DANIE GŁÓWNE- AMERYKAŃSKIE BURGERY (przygotujemy maślane bułki do burgerów, wołowe burgery, sos BBQ, chrupiący boczek,  warzywa oraz frytki z warzyw) DESER- LAVA CAKE z lodami i sosem truskawkowym Czas trwania: 3-4h Cena: 95 zł brutto (w tym 23% vat) Zapisy: studio@studiobataty.pl www.studiobataty.pl   Wszyscy uczestnicy podczas zajęć otrzymają fartuch, niezbędne materiały do przygotowania potraw, wodę, kawę…

Dowiedz się więcej »

Kuchnia Tajska z Karoliną Żmijewską II

25-05-2019, 17:00 - 20:30, 199 zł brutto (w tym 23% vat) zł, Karolina Żmijewska, 14

Kolejna odsłona Tajskiej kuchni w naszym studio. Kuchnia Tajska słynie nie tylko ze swojego niecodziennego wyglądu i zapachu, ale też ze zdrowego odżywiania. Pod naszym okiem przygotujecie tajskie potrawy, będziecie mogli spróbować nieznanych smaków oraz poznać tajniki prawidłowej kompozycji smakowej. Warsztaty poprowadzi Karolina Żmijewska, autorka blogów kuchniabezglutenowa i tajlandiaodkuchni, absolwentka Akademii Kulinarnej w Bangkoku. Z pewnością będzie potrafiła zarazić Was miłością do tej kuchni, odpowie na wasze pytania i poprowadzi Was w świat niesamowitych smaków.  W programie: PAT NOR MAI FARANG- szparagi stir fry…

Dowiedz się więcej »

Czerwiec 2019

SUSHI

06-06-2019, 17:00 - 20:30, 199 zł brutto (w tym 23% vat) zł, Krzysztof Marciniak, 14

Warsztaty podczas których poznasz sekrety przyrządzenia sushi. Dowiesz się czym jest sushi, jakie ryby, warzywa i owoce możesz zastosować w przygotowaniu tej potrawy. Wprowadzimy Was w specyfikę kuchni japońskiej i zdradzimy tajniki przygotowania ryżu, filetowania ryb, oraz samodzielnego przygotowania sushi. Spróbuj z nami przygotować sushi i inne potrawy podczas tych warsztatów! Warsztaty przygotowywać będzie Krzysztof Marciniak, dokładny i twórczy Szef Kuchni, który zawodowo prowadzi warsztaty, pokazy i szkolenia. Podczas warsztatów przygotujemy: zupa tom yum sushi - w tym przygotowanie ryżu,…

Dowiedz się więcej »

Lipiec 2019

WAKACJE Z BATATAMI

01-07-2019, 09:00 - 02-08-2019, 13:00,
449zł

Zapraszamy na letnie warsztaty – „KULINARNA PODRÓŹ DOOKOŁA ŚWIATA” Wspólnie będziemy gotować, poznawać nowe smaki, tworzyć oraz bawić się! I. 01-05.07.2019 10-14 lat II. 08-12.07.2019 10-14 lat III. 15-19.07.2019 10-14 lat IV. 22-26.07.2019 10-14 lat V. 29-02.07.2019 7-10 lat Koszt: 449 zł / os / 5 dni oraz 405 zł dla stałych klientów, uczestników akademii oraz rodzeństw. • Dzień rozpoczynamy o 9:00, kończymy o 13:00. • Warsztaty przewidziane są dla dzieci w wieku 10 – 14 lat i 7 –…

Dowiedz się więcej »
+ Export Events