
Wydarzenia Search and Views Navigation
Luty 2020
Ferie Zimowe w Batatach
Zapraszamy na zimowe warsztaty – „KULINARNA PODRÓŹ DOOKOŁA ŚWIATA” Wspólnie będziemy gotować, poznawać nowe smaki, tworzyć oraz bawić się! TERMINY: I 10-14.02.2020 II 17-21.02.2020 Koszt: 449 zł / os / 5 dni oraz 405 zł dla stałych klientów, uczestników akademii oraz rodzeństw. • Dzień rozpoczynamy o 9:00, kończymy o 13:00. • Warsztaty przewidziane są dla dzieci w wieku 10 – 14 lat. • W ostatnim dniu warsztatów, uczestnicy otrzymują komplet przepisów na dania przygotowane podczas warsztatów oraz dyplom. •…
Dowiedz się więcej »Marzec 2020
Kuchnia Hiszpańska z Adrianem Stojewskim
Kuchnia hiszpańska inspiruje, zaskakuje i kto jej spróbuje ten wie, że powracać do jej smaków będzie. Podczas warsztatów dowiesz się jak przygotować kilka typowych dla Hiszpanii potraw, zasmakujesz tego co być może Cię zaskoczy, zaciekawi a nawet doda chęci do odwiedzenia kilku hiszpańskich zakątków. W menu: 1. Tortilla de patatas con aioli – najbardziej znane na świecie tapas, hiszpański omlet polany śródziemnomorskim sosem czosnkowym 2. Pulpo a la gallega – ośmiornica z regionu słynącego z najlepszych owoców morza w całej…
Dowiedz się więcej »Kuchnia Indonezyjska z Pichconko.pl
MENU: 1. Sayur Lodeh - jawajska, warzywna zupa na mleczku kokosowym serwowana podczas slametan - rytualnego posiłku mającego jednoczyć społeczność 2. Perkedel Jagung - smażone placuszki kukurydziane 3. Gado-Gado - sałatka warzywna z sosem orzechowym Bambu Kacang 4. Dadar Gulung - indonezyjskie kokosowe naleśniki z mąki ryżowej ze słodkim nadzieniem mango Czas trwania: 3-4h Cena: 199 zł brutto (w tym 23% vat) Zapisy: studio@studiobataty.pl www.studiobataty.pl Wszyscy uczestnicy podczas zajęć otrzymają fartuch, niezbędne materiały do przygotowania potraw, wodę, kawę i herbatę. Po wspólnym gotowaniu szkolący się będą mogli skosztować swoich dań przy wspólnym stole,…
Dowiedz się więcej »Czerwiec 2020
WAKACJE W BATATUNGLI
Zapraszamy na letnie warsztaty – „Wakacje w Batatungli” Wspólnie będziemy gotować, poznawać nowe smaki, tworzyć oraz bawić się! TURNUSY: I 29.06.-3.07. 10-14lat II 6.-10.07. 10-14lat III 20-24.07. 10-14lat IV 27-31.07. 7-10lat V 10.-14.08. 10-14lat VI 17-21.08. 10-14lat Koszt: 449 zł / os / 5 dni oraz 405 zł dla stałych klientów, uczestników akademii oraz rodzeństw. • Dzień rozpoczynamy o 9:00, kończymy o 13:00. • Warsztaty przewidziane są dla dzieci w wieku 10 – 14 lat i 7 – 10 lat. • W ostatnim dniu warsztatów,…
Dowiedz się więcej »Wrzesień 2020
KUCHNIA GRUZIŃSKA Z TAMUNĄ KILADZE
MENU Dania główne: Chinkali - pierożki mięsne / pieczarkowo- serowe Chaczapuri - serowe placki drożdżowe Przystawki: 1. bakłażany z sosem orzechowym 2. „Soko Ketsze" - pieczarki nadziewane serem. Deser: Gozinaki - miodowo orzechowe Czas trwania: 3-4h Cena: 199 zł brutto (w tym 23% vat) Zapisy: studio@studiobataty.pl www.studiobataty.pl Wszyscy uczestnicy podczas zajęć otrzymają fartuch, niezbędne materiały do przygotowania potraw, wodę, kawę i herbatę. Po wspólnym gotowaniu szkolący się będą mogli skosztować swoich dań przy wspólnym stole, a nadmiar…
Dowiedz się więcej »Październik 2020
Wietnamskie smaki z Manuelą Gołąb
MENU: Zupa Pho czyli aromatyczny wietnamski wywar w wersji z klopsikami, marynowanym czosnkiem, chilli i świeżymi ziołamioraz kiełkami Fresh rolls z krewetką, mango , ogórkiem, mietą i kolendrą z wietnamskim sosem orzechowym Nem Lui - Słynne wietnamskie szaszłyki wieprzowe z domowymi piklami z marchewki i kalarepy świeżymi ziołami z sosem kolendrowym podane w bagietce Bun cha - Klasyka wietnamskiego street foodu czyli grillowany i marynowany boczek z makaronem vermiceli i tradycyjnym wietnamskim sosem nuoc cham Duck stiry fry - Kaczka smażona w paście z tamaryndowca z liśmi kaffiru, trawą…
Dowiedz się więcej »Listopad 2020
Kuchnia Galicyjska z Adrianem Stojewskim
MENU: Caldereta Gallega - niezwykle aromatyczna zupa z owoców morza i ryb prosto z Atlantyku Pulpo a la gallega - przystawka z ośmiornicy i wędzonej papryki Cocido gallego - tradycyjny gulasz z chorizo, wołowiny, wieprzowiny i ciecierzycy Torta de Santiago - ciasto migdałowe z Santiago de Compostella Białe wino ze szczepu albarino znad fiordów Rias Baixas Czas trwania: 3-4h Cena: 199 zł brutto (w tym 23% vat) Zapisy: studio@studiobataty.pl www.studiobataty.pl Wszyscy uczestnicy podczas zajęć otrzymają fartuch, niezbędne…
Dowiedz się więcej »Tajskie owoce morza
MENU: DTOM SOM HOI MALAENG PUU- imbirowa zupa z małżami GUNG MANGKORN PAO- grillowane krewetki YAM PLA MEUK- sałatka z kalmarów KHANOM JEEN NAM YA- curry z rybą -- Czas trwania: 3-4h Cena:199 brutto (w tym 23%VAT) zł Zapisy: studio@studiobataty.pl Wszyscy uczestnicy podczas zajęć otrzymają fartuch, niezbędne materiały do przygotowania potraw, wodę, kawę i herbatę. Po wspólnym gotowaniu szkolący się będą mogli skosztować swoich potraw przy wspólnym stole, a nadmiar zabrać ze sobą. Zapraszamy! * W przypadku niezebrania minimalnej…
Dowiedz się więcej »Tajskie makarony
MENU: LAAB WOONSEN- ostra sałatka z makaronem, mięsem, miętą i prażonym ryżem PAD WOONSEN- makaron stir-fry z grzybami shitake, mięsem i suszonymi krewetkami PAD KEE MAO- makaron smażony z grzybami, kukurydzą, bok choy i bazylią tajską GUAY TIEN REUA- ostry bulion wołowy z makaronem, szpinakiem i kiełkami -- Czas trwania: 3-4h Cena:199 brutto (w tym 23%VAT) zł Zapisy: studio@studiobataty.pl Wszyscy uczestnicy podczas zajęć otrzymają fartuch, niezbędne materiały do przygotowania potraw, wodę, kawę i herbatę. Po wspólnym gotowaniu szkolący się…
Dowiedz się więcej »Grudzień 2020
Świętujemy z Wegan Nerd
Przedświateczne warsztaty z Wegan Nerd nadchodzą! W MENU: Paszteciki drożdżowe z grzybami leśnymi, orzechami włoskimi i sosem żurawinowym Gołąbki z kaszą jęczmienną, soczewicą i warzywami w sosie dyniowym z szałwią Biała fasola jaś duszona z gruszką i jarmużem Pieczeń z białych warzyw z chrzanem Wytrawny, świąteczny poncz Czas trwania: 3-4h Cena: 199 zł brutto (w tym 23% vat) Zapisy: studio@studiobataty.pl www.studiobataty.pl Wszyscy uczestnicy podczas zajęć otrzymają fartuch, niezbędne materiały do przygotowania potraw, wodę, kawę i herbatę. Po…
Dowiedz się więcej »