
Wydarzenia Search and Views Navigation
Luty 2020
Ferie Zimowe w Batatach
Zapraszamy na zimowe warsztaty – „KULINARNA PODRÓŹ DOOKOŁA ŚWIATA” Wspólnie będziemy gotować, poznawać nowe smaki, tworzyć oraz bawić się! TERMINY: I 10-14.02.2020 II 17-21.02.2020 Koszt: 449 zł / os / 5 dni oraz 405 zł dla stałych klientów, uczestników akademii oraz rodzeństw. • Dzień rozpoczynamy o 9:00, kończymy o 13:00. • Warsztaty przewidziane są dla dzieci w wieku 10 – 14 lat. • W ostatnim dniu warsztatów, uczestnicy otrzymują komplet przepisów na dania przygotowane podczas warsztatów oraz dyplom. •…
Dowiedz się więcej »Marzec 2020
Kuchnia Hiszpańska z Adrianem Stojewskim
Kuchnia hiszpańska inspiruje, zaskakuje i kto jej spróbuje ten wie, że powracać do jej smaków będzie. Podczas warsztatów dowiesz się jak przygotować kilka typowych dla Hiszpanii potraw, zasmakujesz tego co być może Cię zaskoczy, zaciekawi a nawet doda chęci do odwiedzenia kilku hiszpańskich zakątków. W menu: 1. Tortilla de patatas con aioli – najbardziej znane na świecie tapas, hiszpański omlet polany śródziemnomorskim sosem czosnkowym 2. Pulpo a la gallega – ośmiornica z regionu słynącego z najlepszych owoców morza w całej…
Dowiedz się więcej »Kuchnia Indonezyjska z Pichconko.pl
MENU: 1. Sayur Lodeh - jawajska, warzywna zupa na mleczku kokosowym serwowana podczas slametan - rytualnego posiłku mającego jednoczyć społeczność 2. Perkedel Jagung - smażone placuszki kukurydziane 3. Gado-Gado - sałatka warzywna z sosem orzechowym Bambu Kacang 4. Dadar Gulung - indonezyjskie kokosowe naleśniki z mąki ryżowej ze słodkim nadzieniem mango Czas trwania: 3-4h Cena: 199 zł brutto (w tym 23% vat) Zapisy: studio@studiobataty.pl www.studiobataty.pl Wszyscy uczestnicy podczas zajęć otrzymają fartuch, niezbędne materiały do przygotowania potraw, wodę, kawę i herbatę. Po wspólnym gotowaniu szkolący się będą mogli skosztować swoich dań przy wspólnym stole,…
Dowiedz się więcej »Czerwiec 2020
WAKACJE W BATATUNGLI
Zapraszamy na letnie warsztaty – „Wakacje w Batatungli” Wspólnie będziemy gotować, poznawać nowe smaki, tworzyć oraz bawić się! TURNUSY: I 29.06.-3.07. 10-14lat II 6.-10.07. 10-14lat III 20-24.07. 10-14lat IV 27-31.07. 7-10lat V 10.-14.08. 10-14lat VI 17-21.08. 10-14lat Koszt: 449 zł / os / 5 dni oraz 405 zł dla stałych klientów, uczestników akademii oraz rodzeństw. • Dzień rozpoczynamy o 9:00, kończymy o 13:00. • Warsztaty przewidziane są dla dzieci w wieku 10 – 14 lat i 7 – 10 lat. • W ostatnim dniu warsztatów,…
Dowiedz się więcej »Wrzesień 2020
KUCHNIA GRUZIŃSKA Z TAMUNĄ KILADZE
MENU Dania główne: Chinkali - pierożki mięsne / pieczarkowo- serowe Chaczapuri - serowe placki drożdżowe Przystawki: 1. bakłażany z sosem orzechowym 2. „Soko Ketsze" - pieczarki nadziewane serem. Deser: Gozinaki - miodowo orzechowe Czas trwania: 3-4h Cena: 199 zł brutto (w tym 23% vat) Zapisy: studio@studiobataty.pl www.studiobataty.pl Wszyscy uczestnicy podczas zajęć otrzymają fartuch, niezbędne materiały do przygotowania potraw, wodę, kawę i herbatę. Po wspólnym gotowaniu szkolący się będą mogli skosztować swoich dań przy wspólnym stole, a nadmiar…
Dowiedz się więcej »Październik 2020
Wietnamskie smaki z Manuelą Gołąb
MENU: Zupa Pho czyli aromatyczny wietnamski wywar w wersji z klopsikami, marynowanym czosnkiem, chilli i świeżymi ziołamioraz kiełkami Fresh rolls z krewetką, mango , ogórkiem, mietą i kolendrą z wietnamskim sosem orzechowym Nem Lui - Słynne wietnamskie szaszłyki wieprzowe z domowymi piklami z marchewki i kalarepy świeżymi ziołami z sosem kolendrowym podane w bagietce Bun cha - Klasyka wietnamskiego street foodu czyli grillowany i marynowany boczek z makaronem vermiceli i tradycyjnym wietnamskim sosem nuoc cham Duck stiry fry - Kaczka smażona w paście z tamaryndowca z liśmi kaffiru, trawą…
Dowiedz się więcej »Listopad 2020
Kuchnia Galicyjska z Adrianem Stojewskim
MENU: Caldereta Gallega - niezwykle aromatyczna zupa z owoców morza i ryb prosto z Atlantyku Pulpo a la gallega - przystawka z ośmiornicy i wędzonej papryki Cocido gallego - tradycyjny gulasz z chorizo, wołowiny, wieprzowiny i ciecierzycy Torta de Santiago - ciasto migdałowe z Santiago de Compostella Białe wino ze szczepu albarino znad fiordów Rias Baixas Czas trwania: 3-4h Cena: 199 zł brutto (w tym 23% vat) Zapisy: studio@studiobataty.pl www.studiobataty.pl Wszyscy uczestnicy podczas zajęć otrzymają fartuch, niezbędne…
Dowiedz się więcej »Grudzień 2020
Świętujemy z Wegan Nerd
Przedświateczne warsztaty z Wegan Nerd nadchodzą! W MENU: Paszteciki drożdżowe z grzybami leśnymi, orzechami włoskimi i sosem żurawinowym Gołąbki z kaszą jęczmienną, soczewicą i warzywami w sosie dyniowym z szałwią Biała fasola jaś duszona z gruszką i jarmużem Pieczeń z białych warzyw z chrzanem Wytrawny, świąteczny poncz Czas trwania: 3-4h Cena: 199 zł brutto (w tym 23% vat) Zapisy: studio@studiobataty.pl www.studiobataty.pl Wszyscy uczestnicy podczas zajęć otrzymają fartuch, niezbędne materiały do przygotowania potraw, wodę, kawę i herbatę. Po…
Dowiedz się więcej »Marzec 2021
NAJLEPSZE HISZPAŃSKIE TAPAS
Menu: Tortilla de patatas con aioli – najbardziej znane na świecie tapas, hiszpański omlet polany śródziemnomorskim sosem czosnkowym Chorizo a la cidra – kulinarny symbol Asturii, połączenie orzeźwiającego cydru z kiełbaskami chorizo Croquetas de jamón iberico – przekąska dla fanów dojrzewającej szynki iberyjskiej, znane z wielu barów tapas Pincho de ensaladilla rusa con anchois – kanapeczki z Kraju Basków z sałatką „rosyjską" i anchois Patatas bravas – ziemniaczki w ostrym sosie z Katalonii Sangria – nie ma nic bardziej idealnego…
Dowiedz się więcej »Hiszpania dla mięsożerców
Jeśli kochasz mięso, to pokochasz Hiszpanię! Ten kojarzący się ze słońcem kraj, zmienia się nie do poznania, gdy podróżujesz po jej północnej części - zimnej, deszczowej i często śnieżnej Galicji, Kantabrii, Asturii, Kraj Basków czy części Katalonii. Ze względu na pogodę, zróżnicowanie geograficzne (obecność Pirenejów, Gór Kantabryjskich czy Sierra Nevada) już od czasów ludzi pierwotnych (co można zobaczyć w Cuevas de Altamira w Kantabrii) lubowali się w potrawach pełnych energii i mięsa! Hiszpanie kochają je ze wzajemnością, co poczujesz podczas warsztatów…
Dowiedz się więcej »