Ładowanie Wydarzenia

Minione Wydarzenia

Wydarzenia Search and Views Navigation

Kwiecień 2019

Wielkanocne wypieki

12-04-2019, 17:00 - 20:30, 185 zł, Estera Banaszak, 14

Wielkanoc...już o niej myślimy, jak zapełnić stół, przy którym zasiądziemy z rodziną. Coraz mniej mamy czasu na pieczenie, chętniej kupujemy - ale czy warto kupować coś czego składu nie znamy? Może te domowe wypieki nie zajmują, aż tyle czasu jeśli poznamy tajniki jak je dobrze przygotować? Zapraszamy na warsztaty, przekonacie się, że pieczenie nie jest trudne! W menu: - mazurek orzechowy na waflu - mini mazurki kajmakiem śmietanowym - sernik z biała czekolada - babka podkowa maślana Czas trwania: 3-4h…

Dowiedz się więcej »

Kuchnia Gruzińska z Tamuną Kiladze

13-04-2019, 11:00 - 14:30, 195 brutto (w tym 23%VAT) zł zł, Tamuna Kiladze, 14

Kuchnia gruzińska słynie z prostoty, tradycyjnych a jednocześnie niesamowitych smaków. Jedzenie tych potraw to nie tylko próbowanie, to celebrowanie i biesiadowanie. Warsztaty poprowadzi rodowita Gruzinka – Tamuna Kiladze. Pracuje w gruzińskiej restauracji w Poznaniu. W przyszłości planuje otworzyć własną restaurację. Uwielbia eksperymentować w kuchni, gotować z pasją i odtwarzać smaki rodzinnych stron. W programie: 1. Czichirtma (gruz. ჩიხირთმა) - rosołek po gruzińsku z Poludniowej Gruzji (na bazie mięsa kurczaka zagęszczona jajkiem, z dodatkiem octu i kolendry). 2. Adżapsandali (gruz. აჯაფსანდალი)…

Dowiedz się więcej »

Maj 2019

Francuskie kolorowe makaroniki z Esterą Banaszak

17-05-2019, 17:00 - 20:00, 189 zł brutto (w tym 23% vat) zł, Estera Banaszak, 14

Chcielibyście poznać historię makaroników? Przyjrzeć się sposobowi ich przyrządzenia, który na pierwszy rzut oka wprawia w zakłopotanie? Pokażemy Wam, jak pyszne i dające radość mogą być te słodkości. Puścimy wodze fantazji i przygotujemy razem kilka wariantów kolorystycznych pod okiem Estery Banaszak, która doskonale wie czym jest pasja i miłość do pieczenia. W programie: – żółte makaroniki z lemon curd – białe makaroniki z waniliowym nadzieniem na bazie białej czekolady i mascarpone – różowe makaroniki z nadzieniem malinowym – zielone makaroniki…

Dowiedz się więcej »

Kuchnia Tajska z Karoliną Żmijewską I

24-05-2019, 17:00 - 21:00, 199 zł brutto (w tym 23% vat) zł zł, Karolina Żmijewska, 14

Kolejna odsłona Tajskiej kuchni w naszym studio. Kuchnia Tajska słynie nie tylko ze swojego niecodziennego wyglądu i zapachu, ale też ze zdrowego odżywiania. Pod naszym okiem przygotujecie tajskie potrawy, będziecie mogli spróbować nieznanych smaków oraz poznać tajniki prawidłowej kompozycji smakowej. Warsztaty poprowadzi Karolina Żmijewska, autorka blogów kuchniabezglutenowa i tajlandiaodkuchni, absolwentka Akademii Kulinarnej w Bangkoku. Z pewnością będzie potrafiła zarazić Was miłością do tej kuchni, odpowie na wasze pytania i poprowadzi Was w świat niesamowitych smaków.  W programie: GENG JEUT MAPRAOW ORN- zupa z kurczakiem,…

Dowiedz się więcej »

BATACIAKI W AMERYCE

25-05-2019, 10:00 - 14:00, Iwona Orzechowska-Zeidler, 14

Na warsztatach poprowadzonych przez Iwonę Orzechowską-Zeidler przeniesiemy się do Kuchni Amerykańskiej. Przygotujemy wspólnie:  ŚNIADANIE- PANCAKES ze świeżymi owocami i sosem karmelowym KOKTAJL- kolorowe SMOOTHIE DANIE GŁÓWNE- AMERYKAŃSKIE BURGERY (przygotujemy maślane bułki do burgerów, wołowe burgery, sos BBQ, chrupiący boczek,  warzywa oraz frytki z warzyw) DESER- LAVA CAKE z lodami i sosem truskawkowym Czas trwania: 3-4h Cena: 95 zł brutto (w tym 23% vat) Zapisy: studio@studiobataty.pl www.studiobataty.pl   Wszyscy uczestnicy podczas zajęć otrzymają fartuch, niezbędne materiały do przygotowania potraw, wodę, kawę…

Dowiedz się więcej »

Kuchnia Tajska z Karoliną Żmijewską II

25-05-2019, 17:00 - 20:30, 199 zł brutto (w tym 23% vat) zł, Karolina Żmijewska, 14

Kolejna odsłona Tajskiej kuchni w naszym studio. Kuchnia Tajska słynie nie tylko ze swojego niecodziennego wyglądu i zapachu, ale też ze zdrowego odżywiania. Pod naszym okiem przygotujecie tajskie potrawy, będziecie mogli spróbować nieznanych smaków oraz poznać tajniki prawidłowej kompozycji smakowej. Warsztaty poprowadzi Karolina Żmijewska, autorka blogów kuchniabezglutenowa i tajlandiaodkuchni, absolwentka Akademii Kulinarnej w Bangkoku. Z pewnością będzie potrafiła zarazić Was miłością do tej kuchni, odpowie na wasze pytania i poprowadzi Was w świat niesamowitych smaków.  W programie: PAT NOR MAI FARANG- szparagi stir fry…

Dowiedz się więcej »

Czerwiec 2019

SUSHI

06-06-2019, 17:00 - 20:30, 199 zł brutto (w tym 23% vat) zł, Krzysztof Marciniak, 14

Warsztaty podczas których poznasz sekrety przyrządzenia sushi. Dowiesz się czym jest sushi, jakie ryby, warzywa i owoce możesz zastosować w przygotowaniu tej potrawy. Wprowadzimy Was w specyfikę kuchni japońskiej i zdradzimy tajniki przygotowania ryżu, filetowania ryb, oraz samodzielnego przygotowania sushi. Spróbuj z nami przygotować sushi i inne potrawy podczas tych warsztatów! Warsztaty przygotowywać będzie Krzysztof Marciniak, dokładny i twórczy Szef Kuchni, który zawodowo prowadzi warsztaty, pokazy i szkolenia. Podczas warsztatów przygotujemy: zupa tom yum sushi - w tym przygotowanie ryżu,…

Dowiedz się więcej »

Lipiec 2019

WAKACJE Z BATATAMI

01-07-2019, 09:00 - 02-08-2019, 13:00,
449zł

Zapraszamy na letnie warsztaty – „KULINARNA PODRÓŹ DOOKOŁA ŚWIATA” Wspólnie będziemy gotować, poznawać nowe smaki, tworzyć oraz bawić się! I. 01-05.07.2019 10-14 lat II. 08-12.07.2019 10-14 lat III. 15-19.07.2019 10-14 lat IV. 22-26.07.2019 10-14 lat V. 29-02.07.2019 7-10 lat Koszt: 449 zł / os / 5 dni oraz 405 zł dla stałych klientów, uczestników akademii oraz rodzeństw. • Dzień rozpoczynamy o 9:00, kończymy o 13:00. • Warsztaty przewidziane są dla dzieci w wieku 10 – 14 lat i 7 –…

Dowiedz się więcej »

Wrzesień 2019

Kuchnia Wietnamska z Manuelą Gołąb

14-09-2019, 13:00 - 17:00, 199 zł brutto (w tym 23% vat) zł, Manuela Gołąb, 14

Manuela Gołąb z wykształcenia socjolog i kulturoznawca z pasji kucharz.Została doceniona w programie „Masterchef” gdzie stanęła oko w oko z Magdą Gessler odbierając od niej fartuch Masterchef. Jej pasja do gotowania zrodziła się podczas podróży po całym świecie gdzie poznawała regionalne kuchnie i tradycje. Każdy kraj który odwiedziła niósł za sobą nowe smaki, intrygujące połączenia i nieznane przyprawy. Dlatego przygotowane przeze nią potrawy są autentyczne, korzysta z oryginalnych sprawdzonych przeze siebie przepisów oraz tradycyjnych dla danej kuchni składników. Prawdziwa kuchnia…

Dowiedz się więcej »

Październik 2019

Hiszpańskie smaki z Adrianem Stojewskim

05-10-2019, 10:00 - 14:00, 199 brutto (w tym 23%VAT) zł zł, Adrian Stojewski, 14

Kuchnia hiszpańska inspiruje, zaskakuje i kto jej spróbuje ten wie, że powracać do jej smaków będzie. Podczas warsztatów dowiesz się jak przygotować kilka typowych dla Hiszpanii potraw, zasmakujesz tego co być może Cię zaskoczy, zaciekawi a nawet doda chęci do odwiedzenia kilku hiszpańskich zakątków.  MENU Przystawka Tortilla de patatas / Tortilla Española - omlet hiszpański Zupa Gazpacho andaluz - chłodnik z Andaluzji Danie główne Paella valenciana - walencjańska potrawa z ryżu z królikiem Deser Crema Catalana - Krem kataloński Napój…

Dowiedz się więcej »
+ Export Events