Ładowanie Wydarzenia

Minione Wydarzenia

Wydarzenia Search and Views Navigation

Październik 2019

MAROKO OD KUCHNI (WEGETARIAŃSKIE)

26-10-2019, 10:00 - 14:00, 199 zł brutto (w tym 23% vat) zł, Ewelina Brodnicka, 14

Pełna smaków i zapachów, często abstrakcyjnych dla nas połączeń kulinarnych i kiszonej cytryny. To właśnie kuchnia marokańska a konkretnie jej street food. Jeśli chcecie wiedzieć jak smakują prawdziwe dania rdzennych mieszkańców Sahary którzy podłożyli podwaliny pod tradycyjne przepisy tego regionu to dobrze trafiliście! Sprawdziliśmy co, jak i dlaczego je się w Maroku. Zapraszamy na wspólną ucztę! - Zaalouk زعلوك- gorąca, smażona sałatka z bakłażanów - Mkhanfar مكخنفر – berberyjskie placki z semoliną - Ciasto kus kus كسكسي - przysmak który przygotować można na milion sposobów a każdy będzie pyszny - Harrira هاررا - aromatyczna, marokańska zupa - Kiszone cytryny po marokańsku, które w słoiczkach zabierzecie ze sobą!   Czas trwania:…

Dowiedz się więcej »

KHMERSKI WEGETARIAŃSKI STREET FOOD – CZYLI CO JEDZĄ KAMBODŻAŃCZYCY

26-10-2019, 15:00 - 19:00, 199 zł brutto (w tym 23% vat) zł zł, Ewelina Brodnicka, 14

Wraz z Pichconko zapraszamy na warsztaty kuchni khmerskiej. Po świecie kambodżańskich przysmaków oprowadzi Was Ewelina Brodnicka - blogerka, założycielka Akademii świadomego odżywiania Pichconko.pl, chef i podróżnik. Podczas licznych podróży na odległe kontynenty uczy się nowych przepisów by zdobytą wiedzę przekazywać później podczas warsztatów gotowania. Tym razem padnie na Kambodżę i prawdziwe, khmerskie jedzenie. W pysznym menu znajdzie się: - Banh Mi - gorące bagietki wypełnione nadzieniem z w tempurze hoisin, ziołami - w tym mồng tơi (szpinak malabarskim) czy kolendrą, ogórkiem, chilli i kambodżańskimi kiszonkami do chua (które wspólnie przyrządzimy), - Amok - tradycyjna potrawa w Kambodży. Warzywna odmiana…

Dowiedz się więcej »

Listopad 2019

Jesień w kuchni Iny Rybarczyk (truetastehunters.com)

23-11-2019, 12:00 - 16:00, 199 zł brutto (w tym 23% vat) zł, Ina Rybarczyk , 14

Zróbmy coś pysznego i zdrowego z sezonowych produktów! Co więcej, potrawy, które nie będę skomplikowane i czasochłonne, więc bez problemu powtórzysz je w domu. Kuchnia roślina wbrew pozorom jest prostsza niż Ci się wydaję, a znane Ci warzywa takie jak kalafior czy burak dają wiele możliwości kulinarnych. Odkryj z nami ich zupełnie nowy smak! Możesz być laikiem czy już doświadczonym gotującym, weganinem czy po prostu szukającym nowych inspiracji wśród potraw roślinnych - te warsztaty są dla każdego!    Menu: Pasta…

Dowiedz się więcej »

Warsztaty świąteczne z Wegan Nerd

30-11-2019, 10:00 - 14:00, 199 zł brutto (w tym 23% vat) zł, Alicja Rokicka WEGAN NERD, 14

Wraz z Wegan Nerd - Alicją Rokicką zabieramy Was do naszego świata kulinarnego - aby wspólnie przygotować dania Świąteczne!  Po tych warsztatach będziecie przygotowani na zbliżające się Boże Narodzenie - zaskoczycie swoich bliskich różnorodnymi potrawami.   Wegan Nerd to blog Alicji Rokickiej z Krakowa, ogłoszonego tytułem Kulinarnego Bloga Roku 2014 oraz Blogiem Roku 2015 przez 100 Best Poland Restaurants. Wegan Nerd to blog wegański w 100% roślinny, czyli taki w którym nie znajdziecie przepisów z mięsem, rybami oraz nabiałem w tym…

Dowiedz się więcej »

Luty 2020

Kuchnia Gruzińska z Tamuną Kiladze

01-02-2020, 11:00 - 15:00, 199 zł brutto (w tym 23% vat) zł, Tamuna Kiladze, 14

NAUCZYMY SIĘ KILKA SŁÓW PO GRUZIŃSKU: Dzień dobry – Gamardżoba (gruz. გამარჯობა) Dziękuję – Madloba (gruz. მადლობა) Nazywam się - Me mqwia (gruz. მე მქვია) Jak się masz - Rogor Char? (gruz. როგორ ხარ?) Dobrze, dziękuję - Kargad, madlobt (gruz. კარგად, მადლობთ) Smacznego – Gaamot (gruz. გაამოთ) Smacznego - Gemrielad miirtwit (gruz. გემრიელად მიირთვით) Do widzenia – Nachwamdis (gruz. ნახვამდის)       MENU: BAKŁAŻAN Z PASTĄ ORZECHOWĄ – „BADRIDŻANI NIGWZIT” (GRUZ. ბადრიჯანი ნიგვზით) Przystawka Warzywna, czyli roladki bakłażanowe z…

Dowiedz się więcej »

Ferie Zimowe w Batatach

10-02-2020, 08:00 - 21-02-2020, 17:00, 449 zł, 14

  Zapraszamy na zimowe warsztaty – „KULINARNA PODRÓŹ DOOKOŁA ŚWIATA” Wspólnie będziemy gotować, poznawać nowe smaki, tworzyć oraz bawić się! TERMINY: I 10-14.02.2020 II 17-21.02.2020 Koszt: 449 zł / os / 5 dni oraz 405 zł dla stałych klientów, uczestników akademii oraz rodzeństw. • Dzień rozpoczynamy o 9:00, kończymy o 13:00. • Warsztaty przewidziane są dla dzieci w wieku 10 – 14 lat. • W ostatnim dniu warsztatów, uczestnicy otrzymują komplet przepisów na dania przygotowane podczas warsztatów oraz dyplom. •…

Dowiedz się więcej »

Marzec 2020

Kuchnia Hiszpańska z Adrianem Stojewskim

07-03-2020, 10:00 - 14:00, 199 zł brutto (w tym 23% vat) zł, Adrian Stojewski, 14

Kuchnia hiszpańska inspiruje, zaskakuje i kto jej spróbuje ten wie, że powracać do jej smaków będzie. Podczas warsztatów dowiesz się jak przygotować kilka typowych dla Hiszpanii potraw, zasmakujesz tego co być może Cię zaskoczy, zaciekawi a nawet doda chęci do odwiedzenia kilku hiszpańskich zakątków.  W menu: 1. Tortilla de patatas con aioli – najbardziej znane na świecie tapas, hiszpański omlet polany śródziemnomorskim sosem czosnkowym 2. Pulpo a la gallega – ośmiornica z regionu słynącego z najlepszych owoców morza w całej…

Dowiedz się więcej »

Kuchnia Indonezyjska z Pichconko.pl

13-03-2020, 16:00 - 19:00,

MENU:  1. Sayur Lodeh - jawajska, warzywna zupa na mleczku kokosowym serwowana podczas slametan - rytualnego posiłku mającego jednoczyć społeczność 2. Perkedel Jagung - smażone placuszki kukurydziane 3. Gado-Gado - sałatka warzywna z sosem orzechowym Bambu Kacang 4. Dadar Gulung - indonezyjskie kokosowe naleśniki z mąki ryżowej ze słodkim nadzieniem mango   Czas trwania: 3-4h Cena: 199 zł brutto (w tym 23% vat) Zapisy: studio@studiobataty.pl www.studiobataty.pl   Wszyscy uczestnicy podczas zajęć otrzymają fartuch, niezbędne materiały do przygotowania potraw, wodę, kawę i herbatę. Po wspólnym gotowaniu szkolący się będą mogli skosztować swoich dań przy wspólnym stole,…

Dowiedz się więcej »

Czerwiec 2020

WAKACJE W BATATUNGLI

29-06-2020, 09:00 - 21-08-2020, 17:00,

Zapraszamy na letnie warsztaty – „Wakacje w Batatungli” Wspólnie będziemy gotować, poznawać nowe smaki, tworzyć oraz bawić się! TURNUSY: I 29.06.-3.07. 10-14lat II 6.-10.07. 10-14lat III 20-24.07.   10-14lat IV 27-31.07. 7-10lat V 10.-14.08. 10-14lat VI 17-21.08. 10-14lat   Koszt: 449 zł / os / 5 dni oraz 405 zł dla stałych klientów, uczestników akademii oraz rodzeństw. • Dzień rozpoczynamy o 9:00, kończymy o 13:00. • Warsztaty przewidziane są dla dzieci w wieku 10 – 14 lat i 7 – 10 lat. • W ostatnim dniu warsztatów,…

Dowiedz się więcej »

Wrzesień 2020

KUCHNIA GRUZIŃSKA Z TAMUNĄ KILADZE

12-09-2020, 11:00 - 14:00, 199 zł brutto (w tym 23% vat) zł, Tamuna Kiladze, 14

MENU Dania główne: Chinkali - pierożki mięsne / pieczarkowo- serowe Chaczapuri - serowe placki drożdżowe Przystawki: 1. bakłażany z sosem orzechowym  2. „Soko Ketsze" - pieczarki nadziewane serem.  Deser: Gozinaki - miodowo orzechowe     Czas trwania: 3-4h Cena: 199 zł brutto (w tym 23% vat) Zapisy: studio@studiobataty.pl www.studiobataty.pl   Wszyscy uczestnicy podczas zajęć otrzymają fartuch, niezbędne materiały do przygotowania potraw, wodę, kawę i herbatę. Po wspólnym gotowaniu szkolący się będą mogli skosztować swoich dań przy wspólnym stole, a nadmiar…

Dowiedz się więcej »
+ Export Events