Ładowanie Wydarzenia
  • To event minęło.

Współczesna Kuchnia Bliskowschodnia z Samar Khanafer

08-12-2018, 15:00 - 18:00

Podczas tego warsztatu będziemy mieli okazję „zasmakować” zapowiedź premiery nowej książki „Szafran, mięta i kardamon” Samar Khanafer. Dowiemy się jak przygotować najważniejsze dodatki, które królują w kuchni bliskowschodniej. Zarówno przygotowanie dodatków jak i przypraw poprowadzi nas do najważniejszej części warsztatów – wykonania rozmaitych dań, królujących na stołach wielu wielbicieli tej kuchni. Niezwykle kolorowe i smaczne potrawy z pewnością zachęcą niejednego z Was do podróży w tamte strony! 

Menu: 
harissa – ostra pasta z papryki,
dukkah – mieszanka przypraw,
zupa krem z marchwi, z harissą i pieczoną ciecierzycą, 
pasta z pieczarek,
miętowa pasta z bobu, 
pasta z pieczonego bakłażana i papryki, 
gratin ze słodkich ziemniaków z pistacjowym dukkah,  
sałatka z buraka, ciecierzycy i soczewicy,
kafta rybna, 
kafta z kurczaka,
deser: placuszki z wodą z kwiatów pomarańczy i kardamonem

Czas trwania: 3-4h
Cena: 245 zł brutto ( w tym 23% vat)
Zapisy: studio@studiobataty.pl

Wszyscy uczestnicy podczas zajęć otrzymają fartuch, niezbędne materiały do przygotowania potraw, wodę, kawę i herbatę. Po wspólnym gotowaniu szkolący się będą mogli skosztować swoich potraw przy wspólnym stole, a nadmiar zabrać ze sobą. Zapraszamy!

* W przypadku niezebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Informacje szczegółowe

08-12-2018, 15:00 - 18:00
245 zł brutto ( w tym 23% vat) zł
Samar Khanafer
ok 14