Kurs dla Kucharzy

Zapraszamy na szkolenie adresowane do kucharzy restauracji, małej gastronomi,
pizzerii, barów. Pozwala ono zdobyć i opanować wiedzę oraz umiejętności potrzebne do pracy w kuchni.

Kurs trwa 48 godzin szkoleniowych i prowadzony jest przez wykwalifikowaną kadrę oraz Szefów Kuchni.

Część teoretyczna obejmuje zagadnienia dotyczące:
– Pracy kucharza i jego obowiązki

– Struktury organizacyjnej kuchni oraz profesjonalnego stroju

– Tworzenia receptur, standaryzacji

– Kalkulacji potraw, FOOD COST

– Tworzenia karty menu i jej analiza

– Systemu Zarządzania bezpieczeństwem żywności (GHP, GMP, HACCP)

Część praktyczna obejmuje:
– warsztaty kulinarne systematyzujące umiejętności praktyczne,
 – eliminacja podstawowych błędów w kuchni (gotowanie, przygotowywanie potraw itp.)
– nabywanie i kształtowanie umiejętności kulinarnych, takich jak podział i rozbiór mięs,
rodzaje obróbek, krojenie czy też łączenie smaków.

Zagadnienia kulinarne:
– zupy, buliony, wywary, kremy,
– dania mączne,
– sosy, mięsa, ryby i owoce morza,
– podstawowe desery,
– dania wege,
– dania bezglutenowe, fit.

 

Szkolenie obejmuje 8 spotkań po 6 godzin ( 9.00 – 15.00 w tym 2 dni teorii, 5 dni praktyki oraz jeden dzień egzamin końcowy).

Spotkania wstępnie raz lub dwa razy w miesiącu, cena regularna: 3800 zł/os
(dofinansowanie 100% dla firm zatrudniających poniżej 10 pracowników w ramach umowy o pracę lub 80% dla pozostałych).

Terminy realizacji zostaną dostosowane do uczestników szkolenia w okresie od maja 2020 do
października 2020 r.

Zajęcia będą realizowane w profesjonalnym studio kulinarnym w Szczecinie odpowiednio
przygotowanym i wyposażonym dla potrzeb szkoleniowych – Bataty Studio Kulinarne.

KONTAKT:


STUDIO KULINARNE BATATY
kontakt@studiobataty.pl tel. 508 683 030
ul. Fryderyka Chopina 22 71-450 Szczecin

przy współpracy z TOP-PROJEKT Sp. z o.o.
http://www.top-projekt.eu/
tel. kom. 669 330 024