Kurs dla Kucharzy
Zapraszamy na szkolenie adresowane do kucharzy restauracji, małej gastronomi,
pizzerii, barów. Pozwala ono zdobyć i opanować wiedzę oraz umiejętności potrzebne do pracy w kuchni.
Kurs trwa 48 godzin szkoleniowych i prowadzony jest przez wykwalifikowaną kadrę oraz Szefów Kuchni.
Część teoretyczna obejmuje zagadnienia dotyczące:
– Pracy kucharza i jego obowiązki
– Struktury organizacyjnej kuchni oraz profesjonalnego stroju
– Tworzenia receptur, standaryzacji
– Kalkulacji potraw, FOOD COST
– Tworzenia karty menu i jej analiza
– Systemu Zarządzania bezpieczeństwem żywności (GHP, GMP, HACCP)
Część praktyczna obejmuje:
– warsztaty kulinarne systematyzujące umiejętności praktyczne,
– eliminacja podstawowych błędów w kuchni (gotowanie, przygotowywanie potraw itp.)
– nabywanie i kształtowanie umiejętności kulinarnych, takich jak podział i rozbiór mięs,
rodzaje obróbek, krojenie czy też łączenie smaków.
Zagadnienia kulinarne:
– zupy, buliony, wywary, kremy,
– dania mączne,
– sosy, mięsa, ryby i owoce morza,
– podstawowe desery,
– dania wege,
– dania bezglutenowe, fit.
Szkolenie obejmuje 8 spotkań po 6 godzin ( 9.00 – 15.00 w tym 2 dni teorii, 5 dni praktyki oraz jeden dzień egzamin końcowy).
Spotkania wstępnie raz lub dwa razy w miesiącu, cena regularna: 3800 zł/os
(dofinansowanie 100% dla firm zatrudniających poniżej 10 pracowników w ramach umowy o pracę lub 80% dla pozostałych).
Terminy realizacji zostaną dostosowane do uczestników szkolenia w okresie od maja 2020 do
października 2020 r.
Zajęcia będą realizowane w profesjonalnym studio kulinarnym w Szczecinie odpowiednio
przygotowanym i wyposażonym dla potrzeb szkoleniowych – Bataty Studio Kulinarne.
KONTAKT:
STUDIO KULINARNE BATATY
kontakt@studiobataty.pl tel. 508 683 030
ul. Fryderyka Chopina 22 71-450 Szczecin
przy współpracy z TOP-PROJEKT Sp. z o.o.
http://www.top-projekt.eu/
tel. kom. 669 330 024