Szkolenie dzięki któremu każdy będzie mógł zaczerpnąć teoretycznej i praktycznej wiedzy z zakresu gotowania.

Kurs rozpocznie się w lutym 2019 (po uzbieraniu minimalnej liczby uczestników) i potrwa ok pół roku. Dwa razy w miesiącu (drugi i czwarty czwartek) będziemy się spotykać i realizować ok 4 godzinne spotkania (od 17.00 – 21.00).

Zajęcia prowadzić będzie 4 wykładowców:

BŁAŻEJ ŚWIATŁY Szefuje w kuchni od ponad 12 lat, współzałożyciel Studia Bataty.

KRZYSZTOF MARCINIAK Dokładny i twórczy Szef Kuchni. Zawodowo prowadzi warsztaty, pokazy i szkolenia.

IWONA ZEIDLER Blogerka kulinarna, pasjonatka dobrego jedzenia, podróży i fotografii. Uzależniona od pieczenia chleba na zakwasie. O swoich poczynaniach w kuchni pisze na Smakowitym Blogu Kulinarnym.

ESTERA BANASZAK Z pasji piekarz i cukiernik. W kuchni bazuje na sezonowych i lokalnych produktach. Uwielbia osładzać życie najbliższych słodkościami wszelkiej maści.

Szkolenie ma na celu „zrobić z Ciebie” prawdziwego szefa kuchni, któremu już żadna dziedzina nie będzie straszna. Poruszymy wiele tematów które przydadzą Ci się w Twoim kuchennym zaciszu. Od technik krojenia nożem skończywszy na słodkościach.

Wszystkie z tematów będą skrupulatnie omawiane, jak i część teoretyczna tak i praktyczna.

Część teoretyczna będzie się składała na wyjaśnieniu wszelkich zagadnień związanych z tematem warsztatów. Na część praktyczną będą składać się praktyczne informacje dotyczące przygotowywania danych potraw oraz ćwiczenia techniczne. Prowadzący zajęcia będzie pokazywał w jaki sposób przygotować dane potrawy oraz pomagał przy ich przygotowaniu. Akademia kończy się kreatywnym gotowaniem 😉

Cena za cały kurs 1 400 zł brutto płatne jednorazowo , lub w dwóch ratach po 750 zł brutto

W przypadku braku możliwości pojawienia się na zajęciach, można przysłać zastępstwo.

Dane do przelewu:

Magdalena Światły Studio Kulinarne Bataty

ul. Fryderyka Chopina 22, 71-450 Szczecin

96 1140 2017 0000 4502 1271 6348

z dopiskiem „imię i nazwisko – kurs od podstaw”

Możliwość wystawienia fv vat.

Poniżej przedstawiamy tematykę wszystkich zajęć oraz daty spotkań z prowadzącymi. Zastrzegamy iż może ulec zmianie kolejność tematów.Nauka krojenia i organizacja pracy w kuchni

  1. 14.02 (ew. 21.02) Nauka krojenia i organizacja pracy w kuchni
  2. 28.02 Zupy, buliony,wywary,kremy
  3. 14.03 Dania mączne
  4. 28.03 Kasze i ryże
  5. 11.04 Sosy
  6. 25.04 Mięsa, drób i wieprzowina
  7. 09.05 Ryby i owoce morza
  8. 23.05 Słodkości
  9. 13.06 Podsumowanie zajęć – kreatywne gotowanie

Zapisz się na ”kurs gotowania od podstaw” i poznaj tajniki kulinarne! Zdobądź praktyczną wiedzę na naszych kursach i zachwyć swoich bliskich nowymi umiejętnościami!

Zapisy oraz więcej informacji na: kontakt@studiobataty.pl

* W przypadku niezebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane.