SZKOLENIA KULINARNE DLA PROFESJONALISTÓW
SZKOLENIA KULINARNE DLA PROFESJONALISTÓW ORAZ DLA właścicieli i kucharzy restauracji, małej gastronomi, pizzerii, barów.
Szkolenie poprowadzimy w gronie waszych pracowników
przyjedziemy do Was!
Szkolenia odbywają się u klienta
Czas trwania: 50 godzin – 5 dni zajęć,
cena regularna: 3800 zł/os (dofinansowanie 100% dla firm zatrudniających poniżej 10 pracowników w ramach umowy o pracę lub 80% dla pozostałych)
PROPONOWANA TEMATYKA SZKOLENIA, KTÓRĄ PO ANALIZIE FIRMY DOPASUJEMY DO WASZYCH POTRZEB.
m.in. wiedza teoretyczna i praktyczna niezbędna do prowadzenia kuchni restauracyjnej lub hotelowej na różnych sekcjach roboczych, , tematyka m.in.: regionalność i slow food (kalendarz regionalny), nowoczesne techniki kulinarne, naturalne metody przetwarzania żywności-kiszonki, desery do kart i nowoczesna prezencja dań a’la carte i bufetu,
przygotowywanie mięs i ryb – metody ich przyrządzania i oprawiania, nowoczesne i tradycyjne dodatki do dań, nauka maksymalnego wykorzystanie produktu, nowoczesna prezencja dań.
ABY SKORZYSTAĆ Z BEZPŁATNYCH LUB OBJĘTYCH WKŁADEM WŁASNYM W WYSOKOŚCI 20% CENY SZKOLEŃ WYSTARCZY TYLKO zgłosić nam chęć
wzięcia udziału w warsztatach, a my zajmiemy się prawie całą resztą:
-przygotujemy i wypełnimy wniosek o finansowanie szkolenia ze środków KFS, a Państwo będziecie musieli jedynie złożyć ten wniosek do Powiatowego Urzędu Pracy i po pozytywnym zaopiniowaniu podpisać umowę z PUP;
-dopasujemy razem z Państwem treść i program szkolenia, tak aby jak najlepiej dostosować szkolenie do Państwa potrzeb;
-wystawimy certyfikat ukończenia szkolenia;
NAPISZ PO WIĘCEJ SZCZEGÓŁÓW KONTAKT@STUDIOBATATY.PL LUB ZADZWOŃ 508683030
KURS GOTOWANIA OD PODSTAW DLA „LAIKÓW”
Szkolenie dzięki któremu każdy będzie mógł zaczerpnąć teoretycznej i praktycznej wiedzy z zakresu gotowania.
Kurs rozpocznie się w momencie uzbierania docelowej grupy (jeśli sytuacja epidemiologiczna na to pozwoli).
Dwa razy w miesiącu (najczęściej drugi i czwarty czwartek) będziemy się spotykać i realizować ok 4 godzinne spotkania (od 17.00 – 21.00).
Zajęcia prowadzić będzie 4 wykładowców:
BŁAŻEJ ŚWIATŁY Szefuje w kuchni od ponad 12 lat, współzałożyciel Studia Bataty.
KRZYSZTOF MARCINIAK Dokładny i twórczy Szef Kuchni. Zawodowo prowadzi warsztaty, pokazy i szkolenia.
ARKADIUSZ KORZEŃ Szef kuchni i doradca kulinarny firmy Bidfood Farutex. Ponad 20-letnie doświadczenie kulinarne zdobywane na stażach i pracy w Francji oraz w kraju.
ESTERA BANASZAK Z pasji piekarz i cukiernik. W kuchni bazuje na sezonowych i lokalnych produktach. Uwielbia osładzać życie najbliższych słodkościami wszelkiej maści.
Szkolenie ma na celu „zrobić z Ciebie” prawdziwego szefa kuchni, któremu już żadna dziedzina nie będzie straszna. Poruszymy wiele tematów które przydadzą Ci się w Twoim kuchennym zaciszu. Od technik krojenia nożem skończywszy na słodkościach.
Wszystkie z tematów będą skrupulatnie omawiane, jak i część teoretyczna tak i praktyczna.
Część teoretyczna będzie się składała na wyjaśnieniu wszelkich zagadnień związanych z tematem warsztatów. Na część praktyczną będą składać się praktyczne informacje dotyczące przygotowywania danych potraw oraz ćwiczenia techniczne. Prowadzący zajęcia będzie pokazywał w jaki sposób przygotować dane potrawy oraz pomagał przy ich przygotowaniu. Akademia kończy się kreatywnym gotowaniem 😉
Cena za cały kurs 1 699 zł brutto płatne jednorazowo lub w dwóch ratach po 850 zł brutto.
W przypadku braku możliwości pojawienia się na zajęciach, można przysłać zastępstwo.
Dane do przelewu:
Magdalena Światły Studio Kulinarne Bataty
ul. Fryderyka Chopina 22, 71-450 Szczecin
96 1140 2017 0000 4502 1271 6348
z dopiskiem „imię i nazwisko – kurs od podstaw”
Możliwość wystawienia fv vat.
Poniżej przedstawiamy tematykę wszystkich zajęć oraz daty spotkań z prowadzącymi. Zastrzegamy iż może ulec zmianie kolejność tematów.
- 06.02.2020 Nauka krojenia i organizacja pracy w kuchni
- 20.02.2020 Zupy, buliony,wywary,kremy
- 05.03.2020 Dania mączne
- 19.03.2020 Kasze i ryże
- 16.04.2020 Sosy
- 30.04.2020 Mięsa, drób i wieprzowina
- 14.05.2020 Ryby i owoce morza
- 28.05.2020 Słodkości
- 18.06.2020 Podsumowanie zajęć – kreatywne gotowanie
Zapisz się na ”kurs gotowania od podstaw” i poznaj tajniki kulinarne! Zdobądź praktyczną wiedzę na naszych kursach i zachwyć swoich bliskich nowymi umiejętnościami!
Zapisy oraz więcej informacji na: studio@studiobataty.pl
* W przypadku niezebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane.