SZKOLENIA KULINARNE DLA PROFESJONALISTÓW

SZKOLENIA KULINARNE DLA PROFESJONALISTÓW ORAZ DLA właścicieli i kucharzy restauracji, małej gastronomi, pizzerii, barów.

Szkolenie poprowadzimy w gronie waszych pracowników

przyjedziemy do Was!

Szkolenia odbywają się u klienta
Czas trwania: 50 godzin – 5 dni zajęć,

cena regularna: 3800 zł/os (dofinansowanie  100% dla firm zatrudniających poniżej 10 pracowników w ramach umowy o pracę lub 80% dla pozostałych)

PROPONOWANA TEMATYKA SZKOLENIA, KTÓRĄ PO ANALIZIE FIRMY DOPASUJEMY DO WASZYCH POTRZEB.

m.in. wiedza teoretyczna i praktyczna niezbędna do prowadzenia kuchni restauracyjnej lub hotelowej na różnych sekcjach roboczych, , tematyka m.in.: regionalność i slow food (kalendarz regionalny), nowoczesne techniki kulinarne, naturalne metody przetwarzania żywności-kiszonki, desery do kart i nowoczesna prezencja dań a’la carte i bufetu,
przygotowywanie mięs i ryb – metody ich przyrządzania  i oprawiania, nowoczesne i tradycyjne dodatki do dań, nauka maksymalnego wykorzystanie produktu, nowoczesna prezencja dań.


ABY SKORZYSTAĆ Z BEZPŁATNYCH LUB OBJĘTYCH WKŁADEM WŁASNYM W WYSOKOŚCI 20% CENY SZKOLEŃ WYSTARCZY TYLKO zgłosić nam chęć
wzięcia udziału w warsztatach, a my zajmiemy się prawie całą resztą:
-przygotujemy i wypełnimy wniosek o finansowanie szkolenia ze środków KFS, a Państwo będziecie musieli jedynie złożyć ten wniosek do Powiatowego Urzędu Pracy i po pozytywnym zaopiniowaniu podpisać umowę z PUP;
-dopasujemy razem z Państwem treść i program szkolenia, tak aby jak najlepiej dostosować szkolenie do Państwa potrzeb;
-wystawimy certyfikat ukończenia szkolenia;

 

NAPISZ PO WIĘCEJ SZCZEGÓŁÓW KONTAKT@STUDIOBATATY.PL LUB ZADZWOŃ 508683030

 

 

 

KURS GOTOWANIA OD PODSTAW DLA „LAIKÓW”

Szkolenie dzięki któremu każdy będzie mógł zaczerpnąć teoretycznej i praktycznej wiedzy z zakresu gotowania.

Kurs rozpocznie się w momencie uzbierania docelowej grupy (jeśli sytuacja epidemiologiczna na to pozwoli).

Dwa razy w miesiącu (najczęściej drugi i czwarty czwartek) będziemy się spotykać i realizować ok 4 godzinne spotkania (od 17.00 – 21.00).

Zajęcia prowadzić będzie 4 wykładowców:

BŁAŻEJ ŚWIATŁY Szefuje w kuchni od ponad 12 lat, współzałożyciel Studia Bataty.

KRZYSZTOF MARCINIAK Dokładny i twórczy Szef Kuchni. Zawodowo prowadzi warsztaty, pokazy i szkolenia.

ARKADIUSZ KORZEŃ Szef kuchni i doradca kulinarny firmy Bidfood Farutex. Ponad 20-letnie doświadczenie kulinarne zdobywane na stażach i pracy w Francji oraz w kraju.

ESTERA BANASZAK Z pasji piekarz i cukiernik. W kuchni bazuje na sezonowych i lokalnych produktach. Uwielbia osładzać życie najbliższych słodkościami wszelkiej maści.

Szkolenie ma na celu „zrobić z Ciebie” prawdziwego szefa kuchni, któremu już żadna dziedzina nie będzie straszna. Poruszymy wiele tematów które przydadzą Ci się w Twoim kuchennym zaciszu. Od technik krojenia nożem skończywszy na słodkościach.

Wszystkie z tematów będą skrupulatnie omawiane, jak i część teoretyczna tak i praktyczna.

Część teoretyczna będzie się składała na wyjaśnieniu wszelkich zagadnień związanych z tematem warsztatów. Na część praktyczną będą składać się praktyczne informacje dotyczące przygotowywania danych potraw oraz ćwiczenia techniczne. Prowadzący zajęcia będzie pokazywał w jaki sposób przygotować dane potrawy oraz pomagał przy ich przygotowaniu. Akademia kończy się kreatywnym gotowaniem 😉

Cena za cały kurs 1 699 zł brutto płatne jednorazowo lub w dwóch ratach po 850 zł brutto.

W przypadku braku możliwości pojawienia się na zajęciach, można przysłać zastępstwo.

Dane do przelewu:

Magdalena Światły Studio Kulinarne Bataty

ul. Fryderyka Chopina 22, 71-450 Szczecin

96 1140 2017 0000 4502 1271 6348

z dopiskiem „imię i nazwisko – kurs od podstaw”

Możliwość wystawienia fv vat.

Poniżej przedstawiamy tematykę wszystkich zajęć oraz daty spotkań z prowadzącymi. Zastrzegamy iż może ulec zmianie kolejność tematów.

  1. 06.02.2020 Nauka krojenia i organizacja pracy w kuchni
  2. 20.02.2020 Zupy, buliony,wywary,kremy
  3. 05.03.2020 Dania mączne
  4. 19.03.2020 Kasze i ryże
  5. 16.04.2020 Sosy
  6. 30.04.2020 Mięsa, drób i wieprzowina
  7. 14.05.2020 Ryby i owoce morza
  8. 28.05.2020 Słodkości
  9. 18.06.2020 Podsumowanie zajęć – kreatywne gotowanie

Zapisz się na ”kurs gotowania od podstaw” i poznaj tajniki kulinarne! Zdobądź praktyczną wiedzę na naszych kursach i zachwyć swoich bliskich nowymi umiejętnościami!

Zapisy oraz więcej informacji na: studio@studiobataty.pl

* W przypadku niezebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane.