Ładowanie Wydarzenia

Nadchodzące Wydarzenia

Wydarzenia Search and Views Navigation

maj 2022

Zielone Smaki Hiszpanii (WEGE)– czyli najlepsze warzywne inspiracje Adrianem Stojewskim

27-05-2022, 17:00 - 21:30, 220 zł brutto (w tym 23% vat) zł, Adrian Stojewski, 14

Hiszpania to nie tylko Paella, Chorizo, mięsne Tapas czy gulasze! Hiszpania to prawdziwa mekka miłośników kuchni wegetariańskiej, gdzie każda z 17 Wspólnot Autonomicznych oferuje wspaniałe i autentyczne potrawy ze świeżych, skąpanych w słońcu warzyw i owoców. Podczas warsztatów prowadzonych przez Adriana Stojewskiego odwiedzimy gorącą Andaluzję, gdzie przy dźwiękach flamenco zjemy orzeźwiający chłodnik z pomidorów, papryki i ogórka. Tutaj też zatrzymamy się na tradycyjne tapas, aby spróbować grillowanych bakłażanów z miodem czy krokiecików z pora. Po tym przeniesiemy się do mokradeł Walencji, gdzie mieszkańcy od setek lat przygotowują potrawę z ryżu, szafranu, karczochów, pomidorów i papryki, a to wszystko na specjalnej patelni, zwanej Paella. Warsztaty zakończymy w Katalonii wznosząc toast sangrią de Cava, czyli  połączeniem owoców z  tutejszym musującym winem produkowanym metodą szampańską.   Menu: Tortilla de patatas - tortilla de patatas - prawdziwa ikona hiszpańskich tapas, omlet z ziemniaków, który spotkasz w każdym hiszpańskim barze Berenjenas con miel - andaluzyjska przekąska z grillowanego bakłażana skąpanego w miodzie Croquetas con puerros - chrupiące z zewnątrz i rozpływające się w środku krokieciki skrywający farsz ze smażonego pora Gazpacho andaluz - orzeźwiający chłodnik warzywny z Andaluzji na bazie papryki, pomidorów, ogórka, oliwy z oliwek i octu Jerez Paella de verduras - wegetariańska wersja paelli z Walencji, serwowana wraz ze śródziemnomorskim sosem alioli Sangria de Cava  - orzeźwiający napój z owoców i Cavy, czyli katalońskiego wina musującego   ______________ Czas trwania: 3-4,5h Cena: 220 brutto (w tym 23%VAT) zł Zapisy: studio@studiobataty.pl Wszyscy uczestnicy podczas zajęć otrzymają fartuch, niezbędne materiały do przygotowania potraw, wodę, kawę i herbatę. Po wspólnym gotowaniu szkolący się będą mogli skosztować swoich potraw przy wspólnym stole, a nadmiar zabrać ze sobą. Zapraszamy! * W przypadku…

Dowiedz się więcej »

Zielone Smaki Hiszpanii (WEGE)– czyli najlepsze warzywne inspiracje Adrianem Stojewskim

28-05-2022, 10:00 - 14:00, 220 zł brutto (w tym 23% vat) zł, Adrian Stojewski, 14

Hiszpania to nie tylko Paella, Chorizo, mięsne Tapas czy gulasze! Hiszpania to prawdziwa mekka miłośników kuchni wegetariańskiej, gdzie każda z 17 Wspólnot Autonomicznych oferuje wspaniałe i autentyczne potrawy ze świeżych, skąpanych w słońcu warzyw i owoców. Podczas warsztatów prowadzonych przez Adriana Stojewskiego odwiedzimy gorącą Andaluzję, gdzie przy dźwiękach flamenco zjemy orzeźwiający chłodnik z pomidorów, papryki i ogórka. Tutaj też zatrzymamy się na tradycyjne tapas, aby spróbować grillowanych bakłażanów z miodem czy krokiecików z pora. Po tym przeniesiemy się do mokradeł Walencji, gdzie mieszkańcy od setek lat przygotowują potrawę z ryżu, szafranu, karczochów, pomidorów i papryki, a to wszystko na specjalnej patelni, zwanej Paella. Warsztaty zakończymy w Katalonii wznosząc toast sangrią de Cava, czyli  połączeniem owoców z  tutejszym musującym winem produkowanym metodą szampańską.   Menu: Tortilla de patatas - tortilla de patatas - prawdziwa ikona hiszpańskich tapas, omlet z ziemniaków, który spotkasz w każdym hiszpańskim barze Berenjenas con miel - andaluzyjska przekąska z grillowanego bakłażana skąpanego w miodzie Croquetas con puerros - chrupiące z zewnątrz i rozpływające się w środku krokieciki skrywający farsz ze smażonego pora Gazpacho andaluz - orzeźwiający chłodnik warzywny z Andaluzji na bazie papryki, pomidorów, ogórka, oliwy z oliwek i octu Jerez Paella de verduras - wegetariańska wersja paelli z Walencji, serwowana wraz ze śródziemnomorskim sosem alioli Sangria de Cava  - orzeźwiający napój z owoców i Cavy, czyli katalońskiego wina musującego   ______________ Czas trwania: 3-4,5h Cena: 220 brutto (w tym 23%VAT) zł Zapisy: studio@studiobataty.pl Wszyscy uczestnicy podczas zajęć otrzymają fartuch, niezbędne materiały do przygotowania potraw, wodę, kawę i herbatę. Po wspólnym gotowaniu szkolący się będą mogli skosztować swoich potraw przy wspólnym stole, a nadmiar zabrać ze sobą. Zapraszamy! * W przypadku…

Dowiedz się więcej »

czerwiec 2022

Tajski Grill z Karoliną Żmijewską – warsztaty bezglutenowe

03-06-2022, 17:00 - 20:00, 220 zł brutto (w tym 23% vat) zł, Karolina Żmijewska, 14

MENU   -czerwone curry z tajskiego grilla z owocami morza -Moo Ping- wieprzowina marynowana w mleku kokosowym -Aeb- grillowana ryba w liściu bananowca -Kherụ̄̀xng nı ỳāng- grillowane podroby — Czas trwania: 3-4h Cena: 220 brutto (w tym 23%VAT) zł Zapisy: studio@studiobataty.pl Wszyscy uczestnicy podczas zajęć otrzymają fartuch, niezbędne materiały do przygotowania potraw, wodę, kawę i herbatę. Po wspólnym gotowaniu szkolący się będą mogli skosztować swoich potraw przy wspólnym stole, a nadmiar zabrać ze sobą. Zapraszamy! * W przypadku niezebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Dowiedz się więcej »

Lekka Azja z Karoliną Żmijewską

04-06-2022, 10:00 - 13:30, 220 zł brutto (w tym 23% vat) zł, Karolina Żmijewska, 14

Menu: Nemy – wietnamskie „naleśniki” w papierze ryżowym w sosem orzechowym  Kao yum – sałatka „tęcza” Yum tao hu yen – ostra sałatka z tofu Laab salmon – ostra sałatka z łososiem Som tum – sałatka z ananasem i ogórkiem   — Czas trwania: 3-4h Cena: 220 brutto (w tym 23%VAT) zł Zapisy: studio@studiobataty.pl Wszyscy uczestnicy podczas zajęć otrzymają fartuch, niezbędne materiały do przygotowania potraw, wodę, kawę i herbatę. Po wspólnym gotowaniu szkolący się będą mogli skosztować swoich potraw przy…

Dowiedz się więcej »
+ Export Events