Ładowanie Wydarzenia

Nadchodzące Wydarzenia

Wydarzenia Search and Views Navigation

styczeń 2023

PYSZNIE, ALE BEZ CUKRU – Posypane.pl

13-01-2023, 17:00 - 21:00, 250 zł brutto (w tym 23% vat) zł, Posypane.pl, 14

MENU - Pełnoziarniste ciasteczka przekładane kremem cytrynowym lemon curd - Zawijane, szwedzki kardamonki z malinami - Jogurtowy sernik na zimno z owocami - Tartaletki z nektarynkami i tymiankiem Warsztaty poprowadzi: Asia Banad – Cukierniczka i i magister dietetyki w jednym. Twórczyni bloga i pracowni cukierniczej „POSYPANE”, autorka podcastu „Niech jedzą ciastka!”. Wierzy w słodkie przyjemności oraz w umiar w umiarze. Tworzy niebanalne, ale nieskomplikowane przepisy, którymi dzieli się na swojej stronie i na warsztatach kulinarnych. Kreuje piękne, dopracowane, oryginalne torty i słodycze. _________________ Czas trwania: 3-4,5h Cena: 250 brutto (w tym 23%VAT) zł Zapisy: studio@studiobataty.pl Wszyscy uczestnicy podczas zajęć otrzymają fartuch, niezbędne materiały do przygotowania potraw, wodę, kawę i herbatę. Po wspólnym gotowaniu szkolący się będą mogli skosztować swoich potraw przy wspólnym stole, a nadmiar zabrać…

Dowiedz się więcej »

Makaroniki – Posypane.pl

14-01-2023, 10:00 - 15:00, 280 zł brutto (w tym 23% vat) zł, Posypane.pl, 14

MENU:     Warsztaty poprowadzi:  Asia Banad - Cukierniczka i i magister dietetyki w jednym. Twórczyni bloga i pracowni cukierniczej „POSYPANE”, autorka podcastu „Niech jedzą ciastka!”. Wierzy w słodkie przyjemności oraz w umiar w umiarze. Tworzy niebanalne, ale nieskomplikowane przepisy, którymi dzieli się na swojej stronie i na warsztatach kulinarnych. Kreuje piękne, dopracowane, oryginalne torty i słodycze.   _________________ Czas trwania: 3-4,5h Cena: 280 brutto (w tym 23%VAT) zł Zapisy: studio@studiobataty.pl Wszyscy uczestnicy podczas zajęć otrzymają fartuch, niezbędne materiały do przygotowania potraw, wodę, kawę i herbatę. Po wspólnym gotowaniu szkolący się będą mogli skosztować swoich potraw przy wspólnym stole, a nadmiar zabrać ze sobą. Zapraszamy! * W przypadku niezebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Dowiedz się więcej »

Podróż po smakach hiszpańskiej Północy i Południa!

27-01-2023, 17:00 - 21:00, 250 zł brutto (w tym 23% vat) zł, Adrian Stojewski, 14

Tajemnicza Północ i ogniste południe. Niczym dwa żywioły, które prezentują dwa odmienne kulinarne oblicza. Od zielonych gór Kantabryjskich i Wybrzeża Atlantyku, po skąpaną w słońcu Andaluzję będziemy przemierzać Hiszpanię jakiej  jeszcze nie znaliście! Ucztę rozpoczniemy od kieliszka Rebujito, aby nasz apetyt rósł w zawrotnym tempie niczym temperatura w Sewilli. Właśnie tutaj spróbujemy polędwiczki w ognistym akompaniamencie wina Sherry. Z kolei orzeźwienia zaznamy wśród galicyjskich fiordów, gdzie skosztujemy najbardziej aromatycznej zupy z owoców morza. Aby osłodzić nasz romans z Hiszpanią, zakończymy…

Dowiedz się więcej »

Wegetariańska kuchnia Południa Hiszpanii i wysp

28-01-2023, 10:00 - 14:00, 250 zł brutto (w tym 23% vat) zł, Adrian Stojewski, 14

Pan con tomate - aromatyzowana czosnkiem grzanka z soczystymi i dojrzałymi pomidorami, skąpana w oliwie z oliwek extra virgin Salmorejo corobes - aksamitny chłodnik z pomidorów, oliwy z oliwek Extra Virgen z nutą aromatycznego octu z wina Jerez/Sherry.  Tradycyjne danie pochodzące z Kordoby w Andaluzji. Garbanzos con espinacas - Pochodząca z Sewilli rozgrzewająca duszona ciecierzyca ze szpinakiem. Andaluzyjskie danie o arabskim rodowodzie - pachnące orientem, o delikatnej kwasowości i porządnej dawce czosnku. Tapas: Papas Arrugadas – gotowane ziemniaczki z chrupiącą…

Dowiedz się więcej »

luty 2023

Kuchnia Tajska

03-02-2023, 17:00 - 21:00, 250 zł brutto (w tym 23% vat) zł, Karolina Żmijewska, 14

Opis wkrótce _________________ Czas trwania: 3-4,5h Cena: 250 brutto (w tym 23%VAT) zł Zapisy: studio@studiobataty.pl Wszyscy uczestnicy podczas zajęć otrzymają fartuch, niezbędne materiały do przygotowania potraw, wodę, kawę i herbatę. Po wspólnym gotowaniu szkolący się będą mogli skosztować swoich potraw przy wspólnym stole, a nadmiar zabrać ze sobą. Zapraszamy! * W przypadku niezebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Dowiedz się więcej »

Kuchnia Tajska

04-02-2023, 10:00 - 14:00, 250 zł brutto (w tym 23% vat) zł, Karolina Żmijewska, 14

MENU które zabierze Was prosto do Tajlandii!  ลาบเห็ด- Larb z tajskich grzybów แกงเหลืองบัว- Żółte curry z lotosem ซุปเห็ดกับพริก- ostra zupa z grzybów azjatyckich มันสำปะหลังใบเตย- tapioka z liśćmi pandan _________________ Czas trwania: 3-4,5h Cena: 250 brutto (w tym 23%VAT) zł Zapisy: studio@studiobataty.pl Wszyscy uczestnicy podczas zajęć otrzymają fartuch, niezbędne materiały do przygotowania potraw, wodę, kawę i herbatę. Po wspólnym gotowaniu szkolący się będą mogli skosztować swoich potraw przy wspólnym stole, a nadmiar zabrać ze sobą. Zapraszamy! * W przypadku niezebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub…

Dowiedz się więcej »

marzec 2023

Tort w stylu semi-naked z Marcinem Błańskim

04-03-2023, 10:00 - 15:00, 250 zł brutto (w tym 23% vat) zł, Marcin Błański, 14

Kolejne szkolenie cukiernicze które poprowadzi Marcin Błański – zwycięzca Bake off – Ale Ciacho to: Tort Semi Naked z owocami! Marcin pokaże jak upiec odpowiedni biszkopt do tortu, zbudować tamę separującą, przygotować krem oraz jak go tynkować. Podczas warsztatów uczestnicy będą pracować w parach. Każdy uczestnik otrzyma połowę tortu wykonanego od podstaw przez samych siebie. Podczas warsztatów: poznasz recepturę na biszkopt cytrynowy z mąką migdałową, nasączkę cytrynową, konfiturę z czarnej porzeczki, cremoux mango,     * wykonasz tynk z masy maślanej i białej czekolady,     * będziesz tynkować tort,     * a na koniec udekorujesz tort owocami. Na warsztatach przewidziana jest przerwa na kawę/herbatę, podczas której będziesz miał możliwość porozmawiać na temat swoich doświadczeń cukierniczych oraz zadać pytania prowadzącemu.

Dowiedz się więcej »

Kuchnia Gruzińska

25-03-2023, 10:00 - 14:00, 250 zł brutto (w tym 23% vat) zł, Tamuna Kiladze, 14

- CHACZAPURI ADŻARULI (PO ADŻARSKU) – placek w kształcie łódki z serem i jajkiem z regionu Adżaria. - CHINKALI - gruzińskie pierożki nadziewane mięsem z magicznym rosołem. - BADRIDŻANI NIGWZIT - przystawka warzywna, roladki bakłażanowe z pastą orzechową, z przyprawami gruzińskimi i nasionami granatu. - CZICHIRTMA - gruziński rosół z mięsem z kurczaka, z jajkiem oraz świeżymi ziołami.   _________________ Czas trwania: 3-4,5h Cena: 250 brutto (w tym 23%VAT) zł Zapisy: studio@studiobataty.pl Wszyscy uczestnicy podczas zajęć otrzymają fartuch, niezbędne materiały…

Dowiedz się więcej »

Kuchnia Gruzińska – wegetariańskie

25-03-2023, 16:00 - 20:00, 250 zł brutto (w tym 23% vat) zł, Tamuna Kiladze, 14

1. Chinkali - tradycyjne pierożki gruzińskie z farszem pieczarkowo serowym.  2. Lobiani (placek fasolowy) okrągły placek z ciasta wypełniony aromatycznym nadzieniem, doprawiony cząbrem, czosnkiem i cebulą. 3. Pchali - przystawka warzywna z dodatkiem orzechów włoskich - ze szpinaku oraz buraków  4. Deser tradycyjny - Pelamushi - połączenie naturalnego soku winogronowego z mąką pszenną lub kukurydzianą, podawany z orzechami włoskimi.   _________________ Czas trwania: 3-4,5h Cena: 250 brutto (w tym 23%VAT) zł Zapisy: studio@studiobataty.pl Wszyscy uczestnicy podczas zajęć otrzymają fartuch, niezbędne…

Dowiedz się więcej »
+ Export Events