Ładowanie Wydarzenia

Kuchnia Gorącej Andaluzji Z ADRIANEM STOJEWSKIM

09-10-2021, 10:00 - 14:00

Menu: 
 
Zupa: Ajo Blanco – tradycyjny chłodnik z migdałów i czosnku, typowy dla 3 andaluzyjskich prowincji (Granady, Malagi i Almerii), mający arabskie korzenie
 
Tapas: Albondigas en salsa de tomate – jedno z najpopularniejszych andaluzyjskich tapas, mięsne pulpeciki w sosie z pomidorów
 
Tapas: Tortilla de camarones – złociste placuszki z krewetek koktajlowych z najstarszego miasta Europy Zachodniej – Kadyksu
 
Deser: Arroz con leche – najpopularniejszy deser wśród Hiszpanów, na bazie ryżu i mleka poddanego infuzji ze skórki z pomarańczy i kory cynamonu.
 
Napój: Rebujito – to koktajl, który z wina jerez / sherry o orzeźwiającym cytrynowo-limonkowym smaku. Rebujito to popularny napój w całej Andaluzji, choć szczególne kojarzony z Fiesta de Abril w Sewilli.
 

Informacje szczegółowe

09-10-2021, 10:00 - 14:00
220 zł brutto (w tym 23% vat) zł
Adrian Stojewski
14