Ładowanie Wydarzenia

Minione Wydarzenia

Wydarzenia Search and Views Navigation

Listopad 2020

Kuchnia Galicyjska z Adrianem Stojewskim

07-11-2020, 13:00 - 17:00, 199 zł brutto (w tym 23% vat) zł, Adrian Stojewski, 14

MENU: Caldereta Gallega - niezwykle aromatyczna zupa z owoców morza i ryb prosto z Atlantyku Pulpo a la gallega - przystawka z ośmiornicy i wędzonej papryki Cocido gallego - tradycyjny gulasz z chorizo, wołowiny, wieprzowiny i ciecierzycy Torta de Santiago - ciasto migdałowe z Santiago de Compostella  Białe wino ze szczepu albarino znad fiordów Rias Baixas     Czas trwania: 3-4h Cena: 199 zł brutto (w tym 23% vat) Zapisy: studio@studiobataty.pl www.studiobataty.pl   Wszyscy uczestnicy podczas zajęć otrzymają fartuch, niezbędne…

Dowiedz się więcej »

grudzień 2020

Świętujemy z Wegan Nerd

12-12-2020, 13:00 - 17:00, 199 zł brutto (w tym 23% vat) zł, Alicja Rokicka WEGAN NERD, 14

Przedświateczne warsztaty z Wegan Nerd nadchodzą! W MENU:  Paszteciki drożdżowe z grzybami leśnymi, orzechami włoskimi  i sosem żurawinowym Gołąbki z kaszą jęczmienną, soczewicą i warzywami  w sosie dyniowym z szałwią Biała fasola jaś duszona z gruszką i jarmużem  Pieczeń z białych warzyw z chrzanem Wytrawny, świąteczny poncz      Czas trwania: 3-4h Cena: 199 zł brutto (w tym 23% vat) Zapisy: studio@studiobataty.pl www.studiobataty.pl   Wszyscy uczestnicy podczas zajęć otrzymają fartuch, niezbędne materiały do przygotowania potraw, wodę, kawę i herbatę. Po…

Dowiedz się więcej »

marzec 2021

NAJLEPSZE HISZPAŃSKIE TAPAS

27-03-2021, 10:00 - 13:30, Adrian Stojewski, 14

Menu: Tortilla de patatas con aioli – najbardziej znane na świecie tapas, hiszpański omlet polany śródziemnomorskim sosem czosnkowym Chorizo a la cidra – kulinarny symbol Asturii, połączenie orzeźwiającego cydru z kiełbaskami chorizo Croquetas de jamón iberico – przekąska dla fanów dojrzewającej szynki iberyjskiej, znane z wielu barów tapas Pincho de ensaladilla rusa con anchois – kanapeczki z Kraju Basków z sałatką „rosyjską" i anchois Patatas bravas – ziemniaczki w ostrym sosie z Katalonii Sangria – nie ma nic bardziej idealnego…

Dowiedz się więcej »

Hiszpania dla mięsożerców

27-03-2021, 15:00 - 18:30, Adrian Stojewski, 12

Jeśli kochasz mięso, to pokochasz Hiszpanię! Ten kojarzący się ze słońcem kraj, zmienia się nie do poznania, gdy podróżujesz po jej północnej części - zimnej, deszczowej i często śnieżnej Galicji, Kantabrii, Asturii, Kraj Basków czy części Katalonii.  Ze względu na pogodę, zróżnicowanie geograficzne (obecność Pirenejów, Gór Kantabryjskich czy Sierra Nevada) już od czasów ludzi pierwotnych (co można zobaczyć w Cuevas de Altamira w Kantabrii) lubowali się w potrawach pełnych energii i mięsa! Hiszpanie kochają je ze wzajemnością, co poczujesz podczas warsztatów…

Dowiedz się więcej »

czerwiec 2021

Tajskie owoce morza

18-06-2021, 17:00 - 20:30, Karolina Żmijewska, 14

MENU: DTOM SOM HOI MALAENG PUU- imbirowa zupa z małżami GUNG MANGKORN PAO- grillowane krewetki YAM PLA MEUK- sałatka z kalmarów KHANOM JEEN NAM YA- curry z rybą   -- Czas trwania: 3-4h Cena: 220 brutto (w tym 23%VAT) zł Zapisy: studio@studiobataty.pl Wszyscy uczestnicy podczas zajęć otrzymają fartuch, niezbędne materiały do przygotowania potraw, wodę, kawę i herbatę. Po wspólnym gotowaniu szkolący się będą mogli skosztować swoich potraw przy wspólnym stole, a nadmiar zabrać ze sobą. Zapraszamy! * W przypadku niezebrania minimalnej…

Dowiedz się więcej »

Tajskie makarony

19-06-2021, 10:00 - 13:30, Karolina Żmijewska, 14

MENU: LAAB WOONSEN- ostra sałatka z makaronem, mięsem, miętą i prażonym ryżem PAD WOONSEN- makaron stir-fry z grzybami shitake, mięsem i suszonymi krewetkami PAD KEE MAO- makaron smażony z grzybami, kukurydzą, bok choy i bazylią tajską GUAY TIEN REUA- ostry bulion wołowy z makaronem, szpinakiem i kiełkami   -- Czas trwania: 3-4h Cena: 220 brutto (w tym 23%VAT) zł Zapisy: studio@studiobataty.pl Wszyscy uczestnicy podczas zajęć otrzymają fartuch, niezbędne materiały do przygotowania potraw, wodę, kawę i herbatę. Po wspólnym gotowaniu szkolący…

Dowiedz się więcej »

WAKACJE Z BATATAMI

28-06-2021, 09:00 - 20-08-2021, 13:00, 520 zł brutto (w tym 23% vat) zł, 14

Zapraszamy na letnie warsztaty – „Wakacje z BATATAMI” Wspólnie będziemy gotować, poznawać nowe smaki, tworzyć oraz bawić się! TURNUSY: : I. 28.06 – 02.07.2021 II. 05 – 09.07.2021 III. 12-16.07.2021 IV. 19 – 23.07.2021  V. 09-13.08.2021 VI. 16-20.08.2021 Koszt: 520 zł / os / 5 dni oraz 485 zł dla stałych klientów. • Dzień rozpoczynamy o 9:00, kończymy o 13:00. • Warsztaty przewidziane są dla dzieci w wieku 10 – 13 lat. • W ostatnim dniu warsztatów, uczestnicy otrzymują komplet przepisów na dania przygotowane podczas warsztatów oraz dyplom. • Nie trzeba przynosić nic…

Dowiedz się więcej »

wrzesień 2021

Bartek “Snecz” Dębski – Ramen

24-09-2021, 17:00 - 21:00, 220 zł brutto (w tym 23% vat) zł, Bartek "Snecz" Dębski, 14

Zakochany w Azji szef kuchni. Tworzy dania stosunkowo proste, trochę street foodowe, ale jednocześnie bardzo oryginalne. Podczas warsztatów kulinarnych stawia na sprytne i szybkie receptury, które dają uczestnikom niesamowitą frajdę podczas gotowania. Współtworzył i tworzył menu w znanych miejscach. Prowadzi swój projekt street foodowy SPOKO SZAMA oraz instagram Snecz Gotuje.   MENU:    – Japońska przystawka od Szefa Kuchni – Teoria - Czym w ogóle jest Ramen? – Shoyu Ramen z Chashu podany z jajkiem Ajitsuke, bambusem Menma, olejem z…

Dowiedz się więcej »

Bartek “Snecz” Dębski – Ramen

25-09-2021, 10:00 - 14:00, 220 zł brutto (w tym 23% vat) zł, Bartek "Snecz" Dębski, 14

Zakochany w Azji szef kuchni. Tworzy dania stosunkowo proste, trochę street foodowe, ale jednocześnie bardzo oryginalne. Podczas warsztatów kulinarnych stawia na sprytne i szybkie receptury, które dają uczestnikom niesamowitą frajdę podczas gotowania. Współtworzył i tworzył menu w znanych miejscach. Prowadzi swój projekt street foodowy SPOKO SZAMA oraz instagram Snecz Gotuje.   MENU:    – Japońska przystawka od Szefa Kuchni – Teoria - Czym w ogóle jest Ramen? – Shoyu Ramen z Chashu podany z jajkiem Ajitsuke, bambusem Menma, olejem z…

Dowiedz się więcej »

październik 2021

Nowoczesne desery z Marcinem Błańskim

02-10-2021, 10:00 - 13:30, 220 zł brutto (w tym 23% vat) zł, Marcin Błański, 14

Marcin Błański - Zwycięzca 5 edycji programu telewizyjnego Bake Off – Ale Ciacho! . Pieczeniem zajął się 10 lat temu, ale to program telewizyjny dodał mu skrzydeł i udowodnił, że marzenia się spełniają. Przez uczestników programu uznany został za "cichą wodę". Pieczenie to dla niego sztuka kreacji. Na co dzień uwielbia tworzyć monodesery pod marką Bonbon Deserownia. Podczas warsztatów przygotujemy 3 nowoczesne desery.  Monoporcja bardzo czekoladowa z czekoladową glazurą Mini bezy francuskie z kremem malinowym i kremem Chantilly Mini ptysie…

Dowiedz się więcej »
+ Export Events