
Wydarzenia Search and Views Navigation
luty 2022
KURS OD PODSTAW spotkanie 1/9
Szkolenie ma na celu „zrobić z Ciebie” prawdziwego szefa kuchni, któremu już żadna dziedzina nie będzie straszna. Poruszymy wiele tematów które przydadzą Ci się w Twoim kuchennym zaciszu. Od technik krojenia nożem skończywszy na słodkościach. Wszystkie z tematów będą skrupulatnie omawiane, jak i część teoretyczna tak i praktyczna. Część teoretyczna będzie się składała na wyjaśnieniu wszelkich zagadnień związanych z tematem warsztatów. Na część praktyczną będą składać się praktyczne informacje dotyczące przygotowywania danych potraw oraz ćwiczenia techniczne. Prowadzący zajęcia będzie pokazywał w jaki sposób…
Dowiedz się więcej »Tort w stylu Semi Naked z Marcinem Błańskim
Kolejne szkolenie cukiernicze które poprowadzi Marcin Błański – zwycięzca Bake off – Ale Ciacho to: Tort Semi Naked z owocami! Marcin pokaże jak upiec odpowiedni biszkopt do tortu, zbudować tamę separującą, przygotować krem oraz jak go tynkować. Podczas warsztatów uczestnicy będą pracować w parach. Każdy uczestnik otrzyma połowę tortu wykonanego od podstaw przez samych siebie. Podczas warsztatów: poznasz recepturę na biszkopt cytrynowy z mąką migdałową, nasączkę cytrynową, konfiturę z czarnej porzeczki, cremoux mango, * wykonasz tynk z masy maślanej i białej czekolady, * będziesz tynkować tort, * a na koniec udekorujesz tort owocami. Na warsztatach przewidziana jest przerwa na kawę/herbatę, podczas której będziesz miał możliwość porozmawiać na temat swoich doświadczeń cukierniczych oraz zadać pytania prowadzącemu.
Dowiedz się więcej »Kuchnia Gruzińska z Tamuną Kiladze
MENU - CHACZAPURI ADŻARULI (PO ADŻARSKU) – placek w kształcie łódki z serem i jajkiem z regionu Adżaria. - CHINKALI - gruzińskie pierożki nadziewane mięsem z magicznym rosołem. - BADRIDŻANI NIGWZIT - przystawka warzywna, roladki bakłażanowe z pastą orzechową, z przyprawami gruzińskimi i nasionami granatu. - CZICHIRTMA - gruziński rosół z mięsem z kurczaka, z jajkiem oraz świeżymi ziołami. _________________ Czas trwania: 3-4,5h Cena: 220 brutto (w tym 23%VAT) zł Zapisy: studio@studiobataty.pl Wszyscy uczestnicy podczas zajęć otrzymają fartuch, niezbędne materiały do przygotowania potraw, wodę,…
Dowiedz się więcej »marzec 2022
Wypieki wielkanocne z Marcinem Błańskim
MENU 3 desery: - nowoczesna Wielkanocna pascha pełna bakalii, na kruchym cieście z odrobiną wina, - mazurek czekoladowo-porzeczkowy na kruchym maślanym cieście - babeczka cytrynowa z cytrynowym ponczem na białym winie — Czas trwania: 4-6h Cena: 220 brutto (w tym 23%VAT) zł Zapisy: studio@studiobataty.pl Wszyscy uczestnicy podczas zajęć otrzymają fartuch, niezbędne materiały do przygotowania potraw, wodę, kawę i herbatę. Po wspólnym gotowaniu szkolący się będą mogli skosztować swoich potraw przy wspólnym stole, a nadmiar zabrać ze sobą. Zapraszamy! * W przypadku niezebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Dowiedz się więcej »kwiecień 2022
Ramen z Bartkiem Snecz Dębskim
Zakochany w Azji szef kuchni. Tworzy dania stosunkowo proste, trochę street foodowe, ale jednocześnie bardzo oryginalne. Podczas warsztatów kulinarnych stawia na sprytne i szybkie receptury, które dają uczestnikom niesamowitą frajdę podczas gotowania. Współtworzył i tworzył menu w znanych miejscach. Prowadzi swój projekt street foodowy SPOKO SZAMA oraz instagram Snecz Gotuje. MENU: – Japońska przystawka od Szefa Kuchni – Teoria – Czym w ogóle jest Ramen? – Shoyu Ramen z Chashu podany z jajkiem Ajitsuke, bambusem Menma, olejem z…
Dowiedz się więcej »Ramen z Bartkiem Snecz Dębskim
Zakochany w Azji szef kuchni. Tworzy dania stosunkowo proste, trochę street foodowe, ale jednocześnie bardzo oryginalne. Podczas warsztatów kulinarnych stawia na sprytne i szybkie receptury, które dają uczestnikom niesamowitą frajdę podczas gotowania. Współtworzył i tworzył menu w znanych miejscach. Prowadzi swój projekt street foodowy SPOKO SZAMA oraz instagram Snecz Gotuje. MENU: – Japońska przystawka od Szefa Kuchni – Teoria – Czym w ogóle jest Ramen? – Shoyu Ramen z Chashu podany z jajkiem Ajitsuke, bambusem Menma, olejem z…
Dowiedz się więcej »Wietnam z Bartkiem Snecz Dębskim
Zakochany w Azji szef kuchni. Tworzy dania stosunkowo proste, trochę street foodowe, ale jednocześnie bardzo oryginalne. Podczas warsztatów kulinarnych stawia na sprytne i szybkie receptury, które dają uczestnikom niesamowitą frajdę podczas gotowania. Współtworzył i tworzył menu w znanych miejscach. Prowadzi swój projekt street foodowy SPOKO SZAMA oraz instagram Snecz Gotuje. MENU - Phở Bò - tradycyjna wietnamska zupa z makaronem ryżowym. Wywar gotowany na bazie kości wołowych, warzyw i korzennych przypraw, podana z gotowanym mięsem wołowym, kiełkami Mung i świeżymi ziołami - Gỏi Cuốn - wietnamskie Spring Rolls w papierze ryżowym z krewetkami, warzywami, sałatą, podane z delikatnie pikantnym sosem słodko-kwaśnym - Bánh Mì - Idealnie połączenie kuchni francuskiej i wietnamskiej, chrupiąca bagietka z Paté, piklowanymi warzywami, sosem majonezowym i świeżymi ziołami - Bánh Tiêu - Puste w środku słodkie pączki z sezamem — Czas trwania: 3-4,5h Cena: 220 brutto (w tym 23%VAT) zł Zapisy:…
Dowiedz się więcej »maj 2022
Zielone Smaki Hiszpanii (WEGE)– czyli najlepsze warzywne inspiracje Adrianem Stojewskim
Hiszpania to nie tylko Paella, Chorizo, mięsne Tapas czy gulasze! Hiszpania to prawdziwa mekka miłośników kuchni wegetariańskiej, gdzie każda z 17 Wspólnot Autonomicznych oferuje wspaniałe i autentyczne potrawy ze świeżych, skąpanych w słońcu warzyw i owoców. Podczas warsztatów prowadzonych przez Adriana Stojewskiego odwiedzimy gorącą Andaluzję, gdzie przy dźwiękach flamenco zjemy orzeźwiający chłodnik z pomidorów, papryki i ogórka. Tutaj też zatrzymamy się na tradycyjne tapas, aby spróbować grillowanych bakłażanów z miodem czy krokiecików z pora. Po tym przeniesiemy się do mokradeł Walencji, gdzie mieszkańcy od setek lat przygotowują potrawę z ryżu, szafranu, karczochów, pomidorów i papryki, a to wszystko na specjalnej patelni, zwanej Paella. Warsztaty zakończymy w Katalonii wznosząc toast sangrią de Cava, czyli połączeniem owoców z tutejszym musującym winem produkowanym metodą szampańską. Menu: Tortilla de patatas - tortilla de patatas - prawdziwa ikona hiszpańskich tapas, omlet z ziemniaków, który spotkasz w każdym hiszpańskim barze Berenjenas con miel - andaluzyjska przekąska z grillowanego bakłażana skąpanego w miodzie Croquetas con puerros - chrupiące z zewnątrz i rozpływające się w środku krokieciki skrywający farsz ze smażonego pora Gazpacho andaluz - orzeźwiający chłodnik warzywny z Andaluzji na bazie papryki, pomidorów, ogórka, oliwy z oliwek i octu Jerez Paella de verduras - wegetariańska wersja paelli z Walencji, serwowana wraz ze śródziemnomorskim sosem alioli Sangria de Cava - orzeźwiający napój z owoców i Cavy, czyli katalońskiego wina musującego ______________ Czas trwania: 3-4,5h Cena: 220 brutto (w tym 23%VAT) zł Zapisy: studio@studiobataty.pl Wszyscy uczestnicy podczas zajęć otrzymają fartuch, niezbędne materiały do przygotowania potraw, wodę, kawę i herbatę. Po wspólnym gotowaniu szkolący się będą mogli skosztować swoich potraw przy wspólnym stole, a nadmiar zabrać ze sobą. Zapraszamy! * W przypadku…
Dowiedz się więcej »Zielone Smaki Hiszpanii (WEGE)– czyli najlepsze warzywne inspiracje Adrianem Stojewskim
Hiszpania to nie tylko Paella, Chorizo, mięsne Tapas czy gulasze! Hiszpania to prawdziwa mekka miłośników kuchni wegetariańskiej, gdzie każda z 17 Wspólnot Autonomicznych oferuje wspaniałe i autentyczne potrawy ze świeżych, skąpanych w słońcu warzyw i owoców. Podczas warsztatów prowadzonych przez Adriana Stojewskiego odwiedzimy gorącą Andaluzję, gdzie przy dźwiękach flamenco zjemy orzeźwiający chłodnik z pomidorów, papryki i ogórka. Tutaj też zatrzymamy się na tradycyjne tapas, aby spróbować grillowanych bakłażanów z miodem czy krokiecików z pora. Po tym przeniesiemy się do mokradeł Walencji, gdzie mieszkańcy od setek lat przygotowują potrawę z ryżu, szafranu, karczochów, pomidorów i papryki, a to wszystko na specjalnej patelni, zwanej Paella. Warsztaty zakończymy w Katalonii wznosząc toast sangrią de Cava, czyli połączeniem owoców z tutejszym musującym winem produkowanym metodą szampańską. Menu: Tortilla de patatas - tortilla de patatas - prawdziwa ikona hiszpańskich tapas, omlet z ziemniaków, który spotkasz w każdym hiszpańskim barze Berenjenas con miel - andaluzyjska przekąska z grillowanego bakłażana skąpanego w miodzie Croquetas con puerros - chrupiące z zewnątrz i rozpływające się w środku krokieciki skrywający farsz ze smażonego pora Gazpacho andaluz - orzeźwiający chłodnik warzywny z Andaluzji na bazie papryki, pomidorów, ogórka, oliwy z oliwek i octu Jerez Paella de verduras - wegetariańska wersja paelli z Walencji, serwowana wraz ze śródziemnomorskim sosem alioli Sangria de Cava - orzeźwiający napój z owoców i Cavy, czyli katalońskiego wina musującego ______________ Czas trwania: 3-4,5h Cena: 220 brutto (w tym 23%VAT) zł Zapisy: studio@studiobataty.pl Wszyscy uczestnicy podczas zajęć otrzymają fartuch, niezbędne materiały do przygotowania potraw, wodę, kawę i herbatę. Po wspólnym gotowaniu szkolący się będą mogli skosztować swoich potraw przy wspólnym stole, a nadmiar zabrać ze sobą. Zapraszamy! * W przypadku…
Dowiedz się więcej »czerwiec 2022
Tajski Grill z Karoliną Żmijewską – warsztaty bezglutenowe
MENU -czerwone curry z tajskiego grilla z owocami morza -Moo Ping- wieprzowina marynowana w mleku kokosowym -Aeb- grillowana ryba w liściu bananowca -Kherụ̄̀xng nı ỳāng- grillowane podroby — Czas trwania: 3-4h Cena: 220 brutto (w tym 23%VAT) zł Zapisy: studio@studiobataty.pl Wszyscy uczestnicy podczas zajęć otrzymają fartuch, niezbędne materiały do przygotowania potraw, wodę, kawę i herbatę. Po wspólnym gotowaniu szkolący się będą mogli skosztować swoich potraw przy wspólnym stole, a nadmiar zabrać ze sobą. Zapraszamy! * W przypadku niezebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Dowiedz się więcej »