Ładowanie Wydarzenia

Minione Wydarzenia

Wydarzenia Search and Views Navigation

luty 2022

KURS OD PODSTAW spotkanie 1/9

15-02-2022, 17:00 - 21:00,

Szkolenie ma na celu „zrobić z Ciebie” prawdziwego szefa kuchni, któremu już żadna dziedzina nie będzie straszna. Poruszymy wiele tematów które przydadzą Ci się w Twoim kuchennym zaciszu. Od technik krojenia nożem skończywszy na słodkościach. Wszystkie z tematów będą skrupulatnie omawiane, jak i część teoretyczna tak i praktyczna. Część teoretyczna będzie się składała na wyjaśnieniu wszelkich zagadnień związanych z tematem warsztatów.  Na część praktyczną będą składać się praktyczne informacje dotyczące przygotowywania danych potraw oraz ćwiczenia techniczne. Prowadzący zajęcia będzie pokazywał w jaki sposób…

Dowiedz się więcej »

Tort w stylu Semi Naked z Marcinem Błańskim

19-02-2022, 10:00 - 14:00, 220 zł brutto (w tym 23% vat) zł, Marcin Błański, 14

Kolejne szkolenie cukiernicze które poprowadzi Marcin Błański – zwycięzca Bake off – Ale Ciacho to: Tort Semi Naked z owocami! Marcin pokaże jak upiec odpowiedni biszkopt do tortu, zbudować tamę separującą, przygotować krem oraz jak go tynkować. Podczas warsztatów uczestnicy będą pracować w parach. Każdy uczestnik otrzyma połowę tortu wykonanego od podstaw przez samych siebie. Podczas warsztatów: poznasz recepturę na biszkopt cytrynowy z mąką migdałową, nasączkę cytrynową, konfiturę z czarnej porzeczki, cremoux mango,     * wykonasz tynk z masy maślanej i białej czekolady,     * będziesz tynkować tort,     * a na koniec udekorujesz tort owocami. Na warsztatach przewidziana jest przerwa na kawę/herbatę, podczas której będziesz miał możliwość porozmawiać na temat swoich doświadczeń cukierniczych oraz zadać pytania prowadzącemu.

Dowiedz się więcej »

Kuchnia Gruzińska z Tamuną Kiladze

26-02-2022, 12:00 - 15:30, 220 zł brutto (w tym 23% vat) zł, Tamuna Kiladze, 14

MENU   - CHACZAPURI ADŻARULI (PO ADŻARSKU) –  placek w kształcie łódki z serem i jajkiem z regionu Adżaria. - CHINKALI - gruzińskie pierożki nadziewane mięsem z magicznym rosołem. - BADRIDŻANI NIGWZIT - przystawka warzywna, roladki bakłażanowe z pastą orzechową, z przyprawami gruzińskimi i nasionami granatu. - CZICHIRTMA - gruziński rosół z mięsem z kurczaka, z jajkiem oraz świeżymi ziołami.         _________________ Czas trwania: 3-4,5h Cena: 220 brutto (w tym 23%VAT) zł Zapisy: studio@studiobataty.pl Wszyscy uczestnicy podczas zajęć otrzymają fartuch, niezbędne materiały do przygotowania potraw, wodę,…

Dowiedz się więcej »

marzec 2022

Wypieki wielkanocne z Marcinem Błańskim

26-03-2022, 10:00 - 14:30, 220 zł brutto (w tym 23% vat) zł, Marcin Błański, 14

MENU   3 desery: - nowoczesna Wielkanocna pascha pełna bakalii, na kruchym cieście z odrobiną wina, - mazurek czekoladowo-porzeczkowy na kruchym maślanym cieście - babeczka cytrynowa z cytrynowym ponczem na  białym winie — Czas trwania: 4-6h Cena: 220 brutto (w tym 23%VAT) zł Zapisy: studio@studiobataty.pl Wszyscy uczestnicy podczas zajęć otrzymają fartuch, niezbędne materiały do przygotowania potraw, wodę, kawę i herbatę. Po wspólnym gotowaniu szkolący się będą mogli skosztować swoich potraw przy wspólnym stole, a nadmiar zabrać ze sobą. Zapraszamy! * W przypadku niezebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Dowiedz się więcej »

kwiecień 2022

Ramen z Bartkiem Snecz Dębskim

08-04-2022, 17:00 - 21:00, 220 zł brutto (w tym 23% vat) zł, Bartek "Snecz" Dębski, 14

Zakochany w Azji szef kuchni. Tworzy dania stosunkowo proste, trochę street foodowe, ale jednocześnie bardzo oryginalne. Podczas warsztatów kulinarnych stawia na sprytne i szybkie receptury, które dają uczestnikom niesamowitą frajdę podczas gotowania. Współtworzył i tworzył menu w znanych miejscach. Prowadzi swój projekt street foodowy SPOKO SZAMA oraz instagram Snecz Gotuje.   MENU:    – Japońska przystawka od Szefa Kuchni – Teoria – Czym w ogóle jest Ramen? – Shoyu Ramen z Chashu podany z jajkiem Ajitsuke, bambusem Menma, olejem z…

Dowiedz się więcej »

Ramen z Bartkiem Snecz Dębskim

09-04-2022, 10:00 - 14:30, 220 zł brutto (w tym 23% vat) zł, Bartek "Snecz" Dębski, 14

Zakochany w Azji szef kuchni. Tworzy dania stosunkowo proste, trochę street foodowe, ale jednocześnie bardzo oryginalne. Podczas warsztatów kulinarnych stawia na sprytne i szybkie receptury, które dają uczestnikom niesamowitą frajdę podczas gotowania. Współtworzył i tworzył menu w znanych miejscach. Prowadzi swój projekt street foodowy SPOKO SZAMA oraz instagram Snecz Gotuje.   MENU:    – Japońska przystawka od Szefa Kuchni – Teoria – Czym w ogóle jest Ramen? – Shoyu Ramen z Chashu podany z jajkiem Ajitsuke, bambusem Menma, olejem z…

Dowiedz się więcej »

Wietnam z Bartkiem Snecz Dębskim

09-04-2022, 16:00 - 20:30, 220 zł brutto (w tym 23% vat) zł, Bartek "Snecz" Dębski, 14

Zakochany w Azji szef kuchni. Tworzy dania stosunkowo proste, trochę street foodowe, ale jednocześnie bardzo oryginalne. Podczas warsztatów kulinarnych stawia na sprytne i szybkie receptury, które dają uczestnikom niesamowitą frajdę podczas gotowania. Współtworzył i tworzył menu w znanych miejscach. Prowadzi swój projekt street foodowy SPOKO SZAMA oraz instagram Snecz Gotuje.       MENU    - Phở Bò - tradycyjna wietnamska zupa z makaronem ryżowym. Wywar gotowany na bazie kości wołowych, warzyw i korzennych przypraw, podana z gotowanym mięsem wołowym, kiełkami Mung i świeżymi ziołami - Gỏi Cuốn - wietnamskie Spring Rolls w papierze ryżowym z krewetkami, warzywami, sałatą, podane z delikatnie pikantnym sosem słodko-kwaśnym - Bánh Mì - Idealnie połączenie kuchni francuskiej i wietnamskiej, chrupiąca bagietka z Paté, piklowanymi warzywami, sosem majonezowym i świeżymi ziołami - Bánh Tiêu - Puste w środku słodkie pączki z sezamem       — Czas trwania: 3-4,5h Cena: 220 brutto (w tym 23%VAT) zł Zapisy:…

Dowiedz się więcej »

maj 2022

Zielone Smaki Hiszpanii (WEGE)– czyli najlepsze warzywne inspiracje Adrianem Stojewskim

27-05-2022, 17:00 - 21:30, 220 zł brutto (w tym 23% vat) zł, Adrian Stojewski, 14

Hiszpania to nie tylko Paella, Chorizo, mięsne Tapas czy gulasze! Hiszpania to prawdziwa mekka miłośników kuchni wegetariańskiej, gdzie każda z 17 Wspólnot Autonomicznych oferuje wspaniałe i autentyczne potrawy ze świeżych, skąpanych w słońcu warzyw i owoców. Podczas warsztatów prowadzonych przez Adriana Stojewskiego odwiedzimy gorącą Andaluzję, gdzie przy dźwiękach flamenco zjemy orzeźwiający chłodnik z pomidorów, papryki i ogórka. Tutaj też zatrzymamy się na tradycyjne tapas, aby spróbować grillowanych bakłażanów z miodem czy krokiecików z pora. Po tym przeniesiemy się do mokradeł Walencji, gdzie mieszkańcy od setek lat przygotowują potrawę z ryżu, szafranu, karczochów, pomidorów i papryki, a to wszystko na specjalnej patelni, zwanej Paella. Warsztaty zakończymy w Katalonii wznosząc toast sangrią de Cava, czyli  połączeniem owoców z  tutejszym musującym winem produkowanym metodą szampańską.   Menu: Tortilla de patatas - tortilla de patatas - prawdziwa ikona hiszpańskich tapas, omlet z ziemniaków, który spotkasz w każdym hiszpańskim barze Berenjenas con miel - andaluzyjska przekąska z grillowanego bakłażana skąpanego w miodzie Croquetas con puerros - chrupiące z zewnątrz i rozpływające się w środku krokieciki skrywający farsz ze smażonego pora Gazpacho andaluz - orzeźwiający chłodnik warzywny z Andaluzji na bazie papryki, pomidorów, ogórka, oliwy z oliwek i octu Jerez Paella de verduras - wegetariańska wersja paelli z Walencji, serwowana wraz ze śródziemnomorskim sosem alioli Sangria de Cava  - orzeźwiający napój z owoców i Cavy, czyli katalońskiego wina musującego   ______________ Czas trwania: 3-4,5h Cena: 220 brutto (w tym 23%VAT) zł Zapisy: studio@studiobataty.pl Wszyscy uczestnicy podczas zajęć otrzymają fartuch, niezbędne materiały do przygotowania potraw, wodę, kawę i herbatę. Po wspólnym gotowaniu szkolący się będą mogli skosztować swoich potraw przy wspólnym stole, a nadmiar zabrać ze sobą. Zapraszamy! * W przypadku…

Dowiedz się więcej »

Zielone Smaki Hiszpanii (WEGE)– czyli najlepsze warzywne inspiracje Adrianem Stojewskim

28-05-2022, 10:00 - 14:00, 220 zł brutto (w tym 23% vat) zł, Adrian Stojewski, 14

Hiszpania to nie tylko Paella, Chorizo, mięsne Tapas czy gulasze! Hiszpania to prawdziwa mekka miłośników kuchni wegetariańskiej, gdzie każda z 17 Wspólnot Autonomicznych oferuje wspaniałe i autentyczne potrawy ze świeżych, skąpanych w słońcu warzyw i owoców. Podczas warsztatów prowadzonych przez Adriana Stojewskiego odwiedzimy gorącą Andaluzję, gdzie przy dźwiękach flamenco zjemy orzeźwiający chłodnik z pomidorów, papryki i ogórka. Tutaj też zatrzymamy się na tradycyjne tapas, aby spróbować grillowanych bakłażanów z miodem czy krokiecików z pora. Po tym przeniesiemy się do mokradeł Walencji, gdzie mieszkańcy od setek lat przygotowują potrawę z ryżu, szafranu, karczochów, pomidorów i papryki, a to wszystko na specjalnej patelni, zwanej Paella. Warsztaty zakończymy w Katalonii wznosząc toast sangrią de Cava, czyli  połączeniem owoców z  tutejszym musującym winem produkowanym metodą szampańską.   Menu: Tortilla de patatas - tortilla de patatas - prawdziwa ikona hiszpańskich tapas, omlet z ziemniaków, który spotkasz w każdym hiszpańskim barze Berenjenas con miel - andaluzyjska przekąska z grillowanego bakłażana skąpanego w miodzie Croquetas con puerros - chrupiące z zewnątrz i rozpływające się w środku krokieciki skrywający farsz ze smażonego pora Gazpacho andaluz - orzeźwiający chłodnik warzywny z Andaluzji na bazie papryki, pomidorów, ogórka, oliwy z oliwek i octu Jerez Paella de verduras - wegetariańska wersja paelli z Walencji, serwowana wraz ze śródziemnomorskim sosem alioli Sangria de Cava  - orzeźwiający napój z owoców i Cavy, czyli katalońskiego wina musującego   ______________ Czas trwania: 3-4,5h Cena: 220 brutto (w tym 23%VAT) zł Zapisy: studio@studiobataty.pl Wszyscy uczestnicy podczas zajęć otrzymają fartuch, niezbędne materiały do przygotowania potraw, wodę, kawę i herbatę. Po wspólnym gotowaniu szkolący się będą mogli skosztować swoich potraw przy wspólnym stole, a nadmiar zabrać ze sobą. Zapraszamy! * W przypadku…

Dowiedz się więcej »

czerwiec 2022

Tajski Grill z Karoliną Żmijewską – warsztaty bezglutenowe

03-06-2022, 17:00 - 20:00, 220 zł brutto (w tym 23% vat) zł, Karolina Żmijewska, 14

MENU   -czerwone curry z tajskiego grilla z owocami morza -Moo Ping- wieprzowina marynowana w mleku kokosowym -Aeb- grillowana ryba w liściu bananowca -Kherụ̄̀xng nı ỳāng- grillowane podroby — Czas trwania: 3-4h Cena: 220 brutto (w tym 23%VAT) zł Zapisy: studio@studiobataty.pl Wszyscy uczestnicy podczas zajęć otrzymają fartuch, niezbędne materiały do przygotowania potraw, wodę, kawę i herbatę. Po wspólnym gotowaniu szkolący się będą mogli skosztować swoich potraw przy wspólnym stole, a nadmiar zabrać ze sobą. Zapraszamy! * W przypadku niezebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Dowiedz się więcej »
+ Export Events