KURS GOTOWANIA OD PODSTAW DLA „LAIKÓW” POZIOM I

 

Szkolenie dzięki któremu każdy będzie mógł zaczerpnąć teoretycznej i praktycznej wiedzy z zakresu gotowania.

Kurs rozpocznie się w momencie uzbierania docelowej grupy.

Dwa razy w miesiącu (wtorek) będziemy się spotykać i realizować ok 4 godzinne spotkania (od 17.00 – 21.00).

Zajęcia prowadzić będzie kadra zespołu BATATY.

Szkolenie ma na celu „zrobić z Ciebie” prawdziwego szefa kuchni, któremu już żadna dziedzina nie będzie straszna.

Skierowane jest do osób które nie gotowały nigdy, ale też dla takich, którym nie obce są kulinarne przygody. Przejdziemy z Wami “drogę” od technik krojenia nożem skończywszy na słodkościach.

Wszystkie z tematów będą skrupulatnie omawiane, jak i część teoretyczna tak i praktyczna.

Część teoretyczna będzie się składała na wyjaśnieniu wszelkich zagadnień związanych z tematem warsztatów. Na część praktyczną będą składać się praktyczne informacje dotyczące przygotowywania danych potraw oraz ćwiczenia techniczne. Prowadzący zajęcia będzie pokazywał w jaki sposób przygotować dane potrawy oraz pomagał przy ich przygotowaniu. 

Cena za cały kurs:

 płatne jednorazowo 1 990 zł brutto,

lub w dwóch ratach po 1000 zł brutto.

W przypadku braku możliwości pojawienia się na zajęciach, można przysłać zastępstwo.

Dane do przelewu:

Magdalena Światły Studio Kulinarne Bataty

ul. Fryderyka Chopina 22, 71-450 Szczecin

29 1140 2004 0000 3802 7661 3767

z dopiskiem „imię i nazwisko – kurs od podstaw”

Możliwość wystawienia fv vat.

Poniżej przedstawiamy tematykę wszystkich zajęć oraz daty spotkań z prowadzącymi. Zastrzegamy iż może ulec zmianie kolejność tematów.

1. 28.02.2023 Nauka krojenia i organizacja pracy w kuchni
2. 14.03.2023 Zupy, buliony, wywary, kremy
3. 28.03.2023  Dania mączne
4. 12.04.2023 Kasze i ryże (środa)
5. 25.04.2023 Sosy
6. 09.05.2023 Mięsa, drób i wieprzowina
7. 23.05.2023 Ryby i owoce morza
8. 06.06.2023 Słodkości
9. 20.06.2023 Podsumowanie zajęć – kreatywne gotowanie

Zapisz się na ”kurs gotowania od podstaw” i poznaj tajniki kulinarne! Zdobądź praktyczną wiedzę na naszych kursach i zachwyć swoich bliskich nowymi umiejętnościami!

Zapisy oraz więcej informacji na: kontakt@studiobataty.pl

* W przypadku niezebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane.

 

 

KURS GOTOWANIA “KUCHNIE ŚWIATA”

 

Szkolenie dzięki któremu każdy będzie mógł zaczerpnąć teoretycznej i praktycznej wiedzy z zakresu gotowania a także sprawdzić swoje możliwości podczas gotowania różnorodnych dań.

Kurs rozpocznie się w momencie uzbierania docelowej grupy.

Dwa razy w miesiącu (środa) będziemy się spotykać i realizować ok 4 godzinne spotkania (od 17.00 – 21.00).

Zajęcia prowadzić będzie kadra zespołu BATATY.

Szkolenie ma na celu przybliżyć tematykę “kuchni świata”, pokazać różnorodność, możliwości zastosowania produktów i techniki przygotowywania dań.

Jest skierowane do osób, które potrafią gotować. 

Wszystkie z tematów będą skrupulatnie omawiane, jak i część teoretyczna tak i praktyczna.

Część teoretyczna będzie się składała na wyjaśnieniu wszelkich zagadnień związanych z tematem warsztatów. Na część praktyczną będą składać się praktyczne informacje dotyczące przygotowywania danych potraw oraz ćwiczenia techniczne. Prowadzący zajęcia będzie pokazywał w jaki sposób przygotować dane potrawy oraz pomagał przy ich przygotowaniu. 

Cena za cały kurs:

 płatne jednorazowo 2100 zł brutto,

w dwóch ratach po 1050 zł brutto.

w trzech ratach po 700 zł brutto.

W przypadku braku możliwości pojawienia się na zajęciach, można przysłać zastępstwo.

Dane do przelewu:

Magdalena Światły Studio Kulinarne Bataty

ul. Fryderyka Chopina 22, 71-450 Szczecin

29 1140 2004 0000 3802 7661 3767

z dopiskiem „imię i nazwisko – kurs kuchnie świata”

Możliwość wystawienia fv vat.

Poniżej przedstawiamy tematykę wszystkich zajęć oraz daty spotkań z prowadzącymi. Zastrzegamy iż może ulec zmianie kolejność tematów.

1. 28.09.2022 Włoska
2. 05.10.2022 Indyjska
3. 26.10.2022 Hiszpańska
4. 09.11.2022 TexMex
5. 23.11.2022 Japońska
6 .07.12.2022 Portugalska
7. 04.01.2023 Arabska
8. 18.01.2023 Polska
9. 01.02.2023 Tajska

Zapisz się na ”kurs gotowania kuchnie świata” i poznaj świat od kuchni!

Zapisy oraz więcej informacji na: kontakt@studiobataty.pl

* W przypadku niezebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane.

 

SZKOLENIA KULINARNE DLA PROFESJONALISTÓW

SZKOLENIA KULINARNE DLA PROFESJONALISTÓW ORAZ DLA właścicieli i kucharzy restauracji, małej gastronomi, pizzerii, barów.

Szkolenie poprowadzimy w gronie waszych pracowników

przyjedziemy do Was!

Szkolenia odbywają się u klienta
Czas trwania: 50 godzin – 5 dni zajęć,

cena regularna: 3800 zł/os (dofinansowanie  100% dla firm zatrudniających poniżej 10 pracowników w ramach umowy o pracę lub 80% dla pozostałych)

PROPONOWANA TEMATYKA SZKOLENIA, KTÓRĄ PO ANALIZIE FIRMY DOPASUJEMY DO WASZYCH POTRZEB.

m.in. wiedza teoretyczna i praktyczna niezbędna do prowadzenia kuchni restauracyjnej lub hotelowej na różnych sekcjach roboczych, , tematyka m.in.: regionalność i slow food (kalendarz regionalny), nowoczesne techniki kulinarne, naturalne metody przetwarzania żywności-kiszonki, desery do kart i nowoczesna prezencja dań a’la carte i bufetu,
przygotowywanie mięs i ryb – metody ich przyrządzania  i oprawiania, nowoczesne i tradycyjne dodatki do dań, nauka maksymalnego wykorzystanie produktu, nowoczesna prezencja dań.


ABY SKORZYSTAĆ Z BEZPŁATNYCH LUB OBJĘTYCH WKŁADEM WŁASNYM W WYSOKOŚCI 20% CENY SZKOLEŃ WYSTARCZY TYLKO zgłosić nam chęć
wzięcia udziału w warsztatach, a my zajmiemy się prawie całą resztą:
-przygotujemy i wypełnimy wniosek o finansowanie szkolenia ze środków KFS, a Państwo będziecie musieli jedynie złożyć ten wniosek do Powiatowego Urzędu Pracy i po pozytywnym zaopiniowaniu podpisać umowę z PUP;
-dopasujemy razem z Państwem treść i program szkolenia, tak aby jak najlepiej dostosować szkolenie do Państwa potrzeb;
-wystawimy certyfikat ukończenia szkolenia;

 

NAPISZ PO WIĘCEJ SZCZEGÓŁÓW KONTAKT@STUDIOBATATY.PL LUB ZADZWOŃ 508683030